Ajo dhemb vezore e duhur

Shumë gra e di se si i lënduar vezore të drejtë, por jo të gjithë i kushtoj vëmendje për atë, analgesics dhimbje kupyruya. E drejta për të zgjidhet dhe të gjetur se pse ende dhemb vezore e duhur.
Çfarë mund të shkaktojë dhimbje në vezore?
Dhimbje në vezore është një problem serioz që një rezultat mund të çojë në shterpësi. Vëmendje e veçantë në zgjidhjen e dhimbjes duhet t'i jepet moshës, vajzë e jetesës. Shumë shpesh ky fenomen ndodh në vajzat që nuk kanë arritur ende moshën e pjekurisë. Pra, e drejtë para menstruacioneve vezore dhemb, sidomos në një moshë të re, kur cikli menstrual është themeluar përfundimisht.

Çfarë dhemb vezore e duhur?
Shkaqet e dhimbjes në vezore e duhur mund të ndryshojnë. Ato më të zakonshmet janë:

 • Oophoritis - inflamacion i vezoreve, i cili është shkaktuar nga infeksioni i sistemit riprodhues. Arsyet për shfaqjen e saj mund të jetë stresi qartë, ushtrim të ftohtë apo të tepruar, e cila çoi në dobësimin e funksioneve mbrojtëse.

 • Adnexitises - gjithashtu është një inflamacion i vezore, por ka atë nëpërmjet candidiasis, klamidia apo ureaplasmosis. Në këtë patologji ka dhimbje në bark të ulët, ashpër ka prerja natyra dhe i jep përsëri në.

 • Polycystic Gjithashtu mund të shkaktojë dhimbje në vezore. Sëmundja është diagnostikuar me ultrazërit.

 • Tumor malinj në raste të rralla, sidomos në fazat e fundit, mund të provokojnë shfaqjen e dhimbjes në vezore.


 • Në disa situata, mund të ketë dhimbje?
  Shumë shpesh vezore drejtë fillon të dhemb menjëherë pas menstruacioneve kur ndodh ovulacionit. Ky fakt është i lidhur me formimin e grave luteum-it, e cila shkon në vezë barkut zgavër. Ky proces gjithashtu shkakton dhimbje të mprehtë. Pra, nëse një grua fillon të lënduar vezore të drejtë, është e mundshme në këtë kohë ovulacioni ndodh, në të cilin pamja e një dhimbje të vogël është normë.

  Në raste të rralla, dhimbje në drejtë mund vezore pas seksit. Kjo mund të jetë për shkak të zgjedhjes së gabuar apo paraqet vaginë lënë pas dore lagështimit.
  Dhimbje në vezore e duhur gjatë shtatzënisë
  Ndonjëherë, gjatë shtatzënisë, gratë filluan të dhemb vezore drejtë dhe ata nuk e dinë se çfarë të bëni dhe nëse për të trajtuar. Zakonisht kjo dukuri është tipike e shtatzënisë ektopike. Prandaj, gratë duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek si kërkon trajtim urgjent.