Ajo dhemb vezore majtë

Nëse një vezore lënduar majtë, kjo tregon një proces të mundshëm inflamator, ooforyte tillë, adnexitis ose prania e cysts në appendage. Këto ndjesi janë më karakteristikë e këtyre sëmundjeve. Lokalizimi i dhimbjes ndodh në pjesën e poshtme të legenit dhe madje mund të japë në bel. Në mënyrë tipike, lënduar vezore majtë mund paroksizmal ose dhemb dhimbje, konstante. Problemet e tilla janë të shoqëruara me nervozizëm, reduktuar kapacitetin e punës.

Pse vezore lënduar majtë - Shkaqet


Shkaqet kryesore të sëmundjeve gjenitale mund të bëhen patogjene (Chlamydia, ureoplazma, Mycoplasma, Candida, etj), të cilat çojnë në inflamacion i shtojca. Gjithashtu, problemet mund të lindin për shkak të hipotermi, apo si një komplikacion për shkak të sëmundjeve akute virale. Dhimbje në vezore mund të rritet në lodhje fizike dhe psikologjike, ose shkaku mund të jetë një kist, tumor është i madh (në këtë rast, ai shtyn në mbaresa nervore dhe organet fqinje). Dhimbje akute mund të rezultojë nga shtrembërim "këmbët" cysts ose këputje. Megjithatë, shumica e vezoret afta dhe ngërç, i cili pengon furnizimin me gjak të indeve dhe mund të shkaktojë nekrozë. Më pak dhimbje mund të ndodhë për shkak të shpërthimit të vezore gjatë ovulacionit, ngjitet në tubat fallopiane, ndryshime patologjike në pozitën e shtojca dhe të tjerët. Siç mund ta shikoni, shkaqet e dhimbjes në të majtë numrin vezore të madh për shkak se ajo është e pamundur për të kryer vetë-testin. Për të vendosur një diagnozë të saktë kërkohet një numër të sondazheve, duke përfshirë ultratinguj dhe gjakut testet legenit.

Çfarë ndodh nëse një vezore plagë e majtë?


Në dhimbje e parë duhet të konsultoheni me një mjek, pasi kjo është shenjat e para të organeve gjenitale të punës. Është më mirë për të identifikuar shkakun e sëmundjes dhe të fillojnë trajtimin në një fazë të hershme se sa për të trajtuar format e avancuara, të cilat mund të çojnë në pasoja të pakthyeshme, apo komplikacione të rënda. Sëmundjet infektive trajtohen mjaft e thjeshtë, pasi testet zbulimin patogjen, të zgjedhur të ndjeshëm ndaj këtyre antibiotikëve, e kombinuar me barna anti-inflamator. Vështirë dhe trajtimin e çrregullimeve hormonale më të gjatë. Një thyerje kist mund të shoqërohet jo vetëm dhimbje, por edhe të vjella dhe derdhje e përmbajtjes kist në zgavrën e barkut, duke shkaktuar acarim të indeve dhe peritonit - në këtë rast kërkon trajtim urgjent kirurgjik.