Ajo dhemb gjoks dhe bark

Pothuajse çdo vajzë e re u përball me një situatë ku ajo dhemb gjoks dhe bark. Megjithatë, ajo nuk ka gjithmonë e di shkakun e këtyre dhimbjeve.

Kur një bark lënduar dhe gjoks?


Më shpesh, gjoks vajza dhemb, dhe ende tërheq të barkut të poshtëm pak para menstruacioneve. Në mënyrë tipike, në situata të tilla, dhimbja e shoqëruar nga gjendja e keqe, ethe dobësi të trupit. Në disa raste nuk mund edhe të përzier dhe të vjella.
Megjithatë, kur një grua dëmton jo vetëm në gjoks, bark, por atëherë më shumë gjasa kjo është për shkak të hipotermi, e cila filloi si rezultat i inflamacionit në sistemin riprodhues. Po, shpesh patologji urologjike shkakton simptoma të ngjashme.

Dhimbja në gjoks dhe abdomen - rezultat i menstruacioneve dhimbshme?


Sipas statistikave, rreth 70% e vajzave u ankuan se ata kanë dhemb gjoksin bark lënduar gjatë menstruacioneve. Megjithatë, disa gra të tolerojë atë mjaft lehtë. Dhimbja e këtij lloji janë quajtur algomenoreya - cramping, dhemb dhimbje në fund të barkut.
Gjithashtu, algomenoreya fillestar mund të ndodhë si rezultat i procesit të përkeqësimit të rrjedhjes së gjakut nga mitër që ndodh si pasojë e stresit të shpeshta, emocionet dhe lodhje.

Në shumicën e rasteve të tilla, gjinjtë nuk janë vetëm dhemb, por edhe rrit në madhësi, dhe me atë dhimbje dhe bark. Ka një gjë e tillë përpara fillimit të menstruacioneve, e cila është e lidhur me një rritje në progesterone hormon të gjakut. Dhimbje e tillë është pothuajse gjithmonë subsides fjalë për fjalë në 3, dhe disa gra dhe në ditën e 2-të menstruacioneve.
Kështu, për pjesën më të madhe, gratë kanë dhimbje në bark dhe gjoks në lidhje me ndryshimet ciklike në vezore dhe kërkojnë ndërhyrje mjekësore.