Dhimbje në fshikëz

Kur një grua ka një fshikëz të fytit, dhimbja është e lokalizuar në bark të ulët. Kjo është thjesht një shpjegim për dhimbje - fshikëz del nga shtrati, si rezultat i durimit të gjatë, dhe pa mundësinë për të shkuar në tualet. Dhimbje kur fshikëza e mbushur zakonisht mbahet menjëherë pas urinimit ose disa minuta pas zbrazjes.
Në qoftë se fshikëza nuk është e plotë, ajo zakonisht nuk ka lënduar atë. Struktura e lejon atë për të zgjas fshikëz pa shkaktuar parehati. Ndjesi të dhimbshme mund të tregojë praninë e sëmundjes:


 • fshikëz vet;

 • uretër;

 • veshkat;

 • kanali uretral;

 • gjymtimi gjenital femëror.


 • Dhimbje në fshikëz, si një simptomë të sëmundjes


  Nëse ju keni dhimbje, shihni një mjek, urolog dhe gjinekolog për të gjetur shkaqet e tyre. Të angazhohen në vetë-diagnostifikimi nuk është e nevojshme, por në natyrën e dhimbjes mund të parashikojë në atë organ ndodhin proceset patologjike.

 • Mprehtë dhimbje, akute mund të jenë në gurë në fshikëz. Veçori e kësaj dhimbje - për të forcuar këtë veprim. Stone mbërthyer në uretrës shkaktuar dhimbje torturues dhe në nevojë për kujdes emergjent.

 • Dhimbje të vazhdueshme në fshikëz karakterizohet cystitis në femra. Ajo rrit si fshikëzës mbushjes, dhe pak subsides pas urinimit. Gjatë aktit të zbrazjes grua ndjen siklet dhe djegien. Inflamacion në fshikëz shkakton shpeshta dhe të dhimbshme urgjenca urinim me pjesë të vogla. Uretriti në gratë ka simptoma të ngjashme

 • E njëjta ndjenjë një grua mund të ndjehen në tsistalgii shkaktuara nga stagnimi në zonën e legenit. Dallimi në mes të kësaj sëmundjeje nga cystitis - në mungesë të inflamacionit. Tsistalgii mund të ndodhë për shkak të faktorëve psiko-emocionale.

 • Këputje e fshikëzës - përcaktohet nëse rezultati i lëndimit, duke rënë në një fshikëz ka rritur prerje dhimbje, gjithmonë duan tualet, por nuk mund të shurrë apo gjaku është liruar nga uretrës. Kërkohet ndihmë urgjente mjekësore.

 • Tumoret e fshikëzës mund të prodhojë nën presion dhe dhimbje tërhequr për një kohë të gjatë. Pastaj të bashkohen simptoma të tjera dhimbje: shkelje të urinimit, gjak në urinë, dehje.

 • Sëmundjet gjenitale mund të prodhojë dhimbje radiating në fshikëz. Për të përjashtuar patologjinë gjinekologjike duhet të aplikojnë në klinikën antenatale.