Dhimbje në vaginë

Ne shpesh injorojnë të vogla, ne mendojmë pafuqi. Për shembull, dhimbje në vaginë, i cili tërhoqi vëmendjen për atë? Në qoftë se këto ndjenja lindin gjatë shtatzënisë apo dhimbje në vaginë gjatë seksit ishte, atëherë, sigurisht, ne të kthehet te mjeku. Por nëse tërhequr dhimbje në vaginë ndodhin gjatë menstruacioneve ose para tyre, atëherë na është shpesh perceptohet si normale. Por në qoftë se dhimbja bëhet e fortë, ajo drowns nga pilula e tyre dhe harrojnë herën tjetër. Por kjo qasje nuk është krejtësisht e vërtetë, dhimbje në bark mund të tregojë sëmundje serioze.

Shkaqet e dhimbje në vaginë


Prerja apo dhemb dhimbje në vaginë mund të ndodhë për arsye të ndryshme dhe identifikimin e tyre nuk është gjithmonë e lehtë. Për shkak se këto simptoma janë një kërcënim serioz për gratë, dhe për këtë arsye të vonojë për të apeluar tek mjeku dhe trajtimin e dhimbje në vaginë nuk mund. Këtu janë shkaqet më të mundshme:

  • Nëse ka dhimbje në vaginë gjatë shtatzënisë, arsyeja më e mundshme është prania e infeksioneve, të cilat janë agjentët shkaktar i sëmundjeve të tilla si herpes gjenital, mëllenjë dhe të tjerët. Në këtë rast, fusha e indeve në fërkim të vogël të plagosur për shkak të dhimbjes dhe djegie në vaginë vërejtur gjatë seksit dhe gjatë urinimit.

  • Shkaku i dhimbjes me gjemba në vaginë pas seksit është shpesh inflamacion i organeve riprodhuese të grave. Shpesh këto procese zhvillohen në periudhën pas lindjes për shkak të imunitetit të reduktuar, ndryshimet në anatomi e legenit, në rritje të ngarkesës (psikologjike dhe fizike).

  • Shpesh shkaku i dhimbjes në hapjen vaginale këtë zonë janë viktima apo procedura kirurgjikale gjatë lindjes. Nuk mund të ketë inflamacion në joints vëna pas operacionit. Si rezultat i kësaj, qarkullimi i gjakut dhe dhimbje të ndodhë.

  • Kur lidhjet shtatzënisë që mbështesin në mitër, dobësuar dhe gjatë lindjes mund të ndodhë boshllëk. Në këtë rast, dhimbja do të ndihet në anëtari hyrje bark në vaginë.

  • Ndjesi të dhimbshme në vaginë, sidomos gjatë kontaktit seksual mund të ndodhë për shkak të vajosje pamjaftueshme dhe si rezultat, thatësi e vaginës. Origjina e saj mund të jetë për shkak të fillimit të menopauzës, dështimi hormonal tek gratë, reaksion alergjik ndaj kontraceptivëve dhe faktorë të tjerë.

  • Shkaku i dhimbjes në vaginë mund të ketë disa probleme psikologjike. Këto kujtime të pakëndshme të marrëdhënieve seksuale, duke pritur dhimbje nga marrëdhëniet seksuale. Si rezultat, një grua nuk mund të relaksoheni, vajosje e vaginës nuk është e mjaftueshme këtu lëndim mukozale dhe dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale dhe pas.

  • Gjithashtu, dhimbje të mprehtë në vaginë gjatë kontaktit seksual mund të ndodhë kur vaginismus - spontan muskujt vaginale mbledh. Shkaqet e këtij problemi mund të jetë aq fiziologjike dhe psikologjike.


  • Dhimbje të forta në vaginë - çfarë duhet të bëjmë?


    Siç mund ta shikoni, dhimbje shkakton në vaginë mund të jenë shumë të ndryshme, në mënyrë që të gjeni të tyre dhe të shpëtoj të këtij problemi do të jetë praktikisht e pamundur. Prandaj, qasja në një mjek është i nevojshëm për të krijuar shkakun dhe të fillojnë trajtimin. Në mungesë të tij, sëmundja do të përparojë, duke rritur shëndetësore që ndikojnë në kohëzgjatjen e trajtimit dhe shanset e konceptimit dhe shtatzënia normale. Vetë papranueshme, dhe në qoftë se ju doni të përdorni mjetet juridike popullore, ta bëjë këtë vetëm pas konsultimit me një specialist.