Dhimbje gjatë urinimit në gratë

Dhimbje gjatë urinimit nuk mund të sjellë shumë shqetësim, por edhe të jetë një simptomë e sëmundjes së rëndë. Natyra e dhimbje të tillë mund të supozojmë rreth që e ka shkaktuar atë dhe në varësi të nevojës për të kaluar këtë provim për të konfirmuar ose hedhur poshtë diagnozën. Le të shohim, se çfarë mund të jetë arsyeja.
Një anatomi e vogël
Para se të vazhdojmë me analizën, ju duhet të mendoni se autoritetet mund të japë shenjë të tillë. Për shkak të karakteristikave të sistemit urogjenital, seksi dobët është më i ndjeshëm ndaj infeksioneve në këtë rajon. Për shembull, sëmundje të tilla si mosmbajtjeje urinar, tsystalhyya, polyps, fistulat urinare, cysts dhe parauretalnыe e. G. Midis mjekëve të konsiderohet në mënyrë të heshtur e sëmundjeve të grave, në mënyrë që njerëzit pothuajse nuk ndodhin. Fakti që fshikëza femër ka një formë ovale dhe është horizontalisht, shumë më e ulët se ajo e meshkujve. Uretrës, respektivisht, më të shkurtër, por pak më të gjerë se sa burrave, e cila shkurton rrugën për një infeksion fshikëz.

Gjithashtu rol të rëndësishëm në predispozicion e grave në sëmundje të tilla luajnë një ndryshime të shpeshta hormonale.

Shkaqet e dhimbjes gjatë urinimit


Simptomat e dhimbshme urinim mund të ndryshojnë, për shembull, është sfondi i rëndësishëm është dhimbje në bark, kur ka dhimbje - në fillim ose në fund të procesit, dhe se ajo ka karakter.

 • Dhimbje në bark gjatë urinimit. Shkaku më i zakonshëm është cystitis akute, veçanërisht në qoftë se duke tërhequr së bashku me dhimbje barku kombinuar urinim i shpeshtë dhe dhimbje në fund të urinimit. Në qoftë se me të ajo është e përzier me gjak, ajo tregon një manifestim tejet akute e cystitis, i cili urgjentisht duhet të trajtohen.

 • Dhimbje në fillim të urinimit. Kjo simptomë tregon se nuk kishte inflamacion të uretrës. Përkundrazi, ajo shkaktoi bakteret hyrë në trup për shkak të higjienës së dobët dhe shkelje të imunitetit. Gjithashtu shkaktojë inflamacion i shpeshtë i uretrës është një dridhura përgjithësi.

 • Ulët dhimbje prapa urinim i shpeshtë. Kjo simptomë është tipike për cystitis dhe urolithiasis. Fakti është se inflamacion mund të "japin" në shpinë, dhe kjo do të duket se dhemb veshkave. Nëse dhimbje prapa shprehur me forcë, ajo ka të ngjarë të shkaktojë gurë në veshka. Në dhimbje gjatë urinimit, temperaturë, të cilat mund të arrijnë kufijtë e larta dhe të rrezikojë pacientin.

 • Dhimbje dhe dhimbje gjatë urinimit. Djegia dhe dhimbje gjatë urinimit, i shoqëruar nga një fije, thonë origjinën sëmundje infektive. Simptomat mund të jenë në shumë sëmundje, duke filluar nga fund relativisht të lehta dhe të rënda, janë të vështira për të trajtuar: • Klamidia urogjenital;

 • gonorrea;

 • urolithiasis;

 • uretriti;

 • Trichomoniasis;

 • cystitis;

 • candidiasis.


 • Për fat të mirë, shumica e sëmundjeve të kësaj liste janë mjaft të rralla dhe ndodhin gjatë marrëdhënieve pambrojtur seksuale me bakteret amtare (e cila eliminon ato në mungesë të kontakteve të tilla), dhe të tilla si cystitis, urethritis dhe ICD trajtohen relativisht lehtë dhe motit të favorshëm me trajtimin e duhur.

  Dhimbje gjatë urinimit - Trajtimi


  Varësisht nga natyra e dhimbjes dhe të studimit të dhënave përcaktuar diagnozën specifike. Trajtimi është caktuar në varësi të tij, por shumë sëmundje, një nga simptomat janë dhimbje kur urinojnë, trajtohet me antibiotikë dhe mjete imunitare-rregullimi.
  Cystitis. Kjo sëmundje ndodh më shpesh pas ekspozimit dhe shoqërohet me inflamacion të fshikëzës. Për të hequr simptomat treguar pushim dhe pijet krevat lëngjeve. Nëse sëmundja nuk është hequr, përshkruajnë antibiotikët, të cilat janë bakteret e ndjeshme, duke shkaktuar inflamacion. Gjithashtu përdoret drogë anti-inflamator, dhe ata që krijojnë microflora vaginale.

  Uretriti. Trajtim efektiv për urethritis (dhe gjithashtu të parandaluar cystitis) është një trajtim lokal me antibiotikë. Në uretrës me një kateteri futet antiseptics dhe antibiotikët.
  Urolithiasis. Ajo kërkon trajtim afat-gjatë, e cila ka për qëllim lehtësimin e shkëmbimit të substancave duhet të ndjekin një dietë me një numër të vogël të oxalate dhe lëngjeve të pijshëm.