Dhimbje në vezore - Shkaqet

Një nga simptomat e shumë sëmundjeve është dhimbje në vezore, që shkakton mund të jetë e ndryshme. Disa prej tyre mund të ketë pasoja të rënda, në mënyrë të rëndësishme nga ana e tij e parë e dhimbjes në një gjinekolog.
Proceset inflamatore
Shkaqet e dhimbjes në vezore mund të shoqërohet me aktivizimin e inflamacionit. Filloni ky proces mund të jetë infeksion dhe stresi ose hipotermi. Kjo gjendje karakterizohet nga simptomat e mëposhtme:

 • rrit temperaturën e trupit, ka një ethe;

 • ka ciklit menstrual;

 • jep një dhimbje në shpinë dhe ka një karakter të dallueshme.


 • Në këtë situatë është e nevojshme të kontaktoni me një specialist. Trajtimi është konservator në rast nezapuschennom vjen brenda një jave të shërimit.
  Rrotullim kist apo këmbët e saj
  Rritje e tilla shpesh janë diagnostikuar si një gjinekolog kist. Ajo mund të jetë një nga shkaqet e dhimbjes në vezore e majtë apo të djathtë, në varësi të vendndodhjes. Që pengon dhe barkut, në të cilën kist formuar. Ndjenjat e dhimbshme nuk janë të përhershme, dhe në shumë raste jo-ekzistente. Zakonisht trajtimi është për ilaçe, por ndonjëherë ju mund të kenë nevojë kirurgji.

  Hemorragji në vezore
  Kjo është quajtur edhe komplikim apopleksi lind si rezultat ajo këputje ovarian, i cili ndodh papritur. Patologjia është më shumë i zakonshëm në gratë 40 vjet dhe këputje ndodh në shumicën e rasteve në vezore drejtë që shkakton dhimbje. Dhe kështu që zakonisht është akute, e cila mund të çojë në zalisur dhe shoqërohet me nauze. Apopleksi kërkon trajtim të menjëhershëm për ndihmë mjekësore. Me presionin e fortë ul gjakderdhje, veprimtarinë copëtuar zemrën, peritonit të jetë e mundur.