Erozioni më i rrezikshëm i qafës së mitrës

Diagnostikuar kohët e fundit me erozioni i qafës së mitrës është vënë gjithnjë e më shumë.
Erozioni mund të ndodhë në çdo moshë. Çdo grua e tretë u përball me këtë sëmundje gjinekologjike të paktën një herë në jetë. Duke pasur parasysh Prevalenca e tillë e përhapur e kësaj sëmundje, mjekët përpiqen për të marrë të gjitha masat e nevojshme për diagnostikimin dhe trajtimin e duhur. Por, megjithatë, shumë gra janë për të njëjtën arsye ekspozitë tepruar në lidhje me sigurinë e erozionit si kusht normal fiziologjik dhe jo në një nxitim për të adresuar të gjinekologu.

A është e rrezikshme erozioni i qafës së mitrës?


Në fakt, erozioni i qafës së mitrës - është e rrezikshme për gratë dhe sëmundje kërkon trajtim të detyrueshëm.
Besohet se erozioni ndodh dhe sfondi indet e saj transformimit mund të rrisë rrezikun e kancerit të qafës së mitrës në të ardhmen. Në lidhje me këtë grua, e cila është identifikuar erozionin dhe infeksion të shkaktuar nga lloje onkogjenik HPV duhet rregullisht të marrë shpifjeve për Citologjia dhe shqyrtuar nga një gjinekolog.
Shkaktojë infeksione Erozioni gjenitale gjithashtu kërcënojnë shëndetin e grave, sepse nëse nuk trajtohet, erozioni do të ndodhë përsëri dhe përsëri. Përveç kësaj, ata provokojnë zhvillimin tservytsytov, vaginitis, endometritis, varfëri.

Duke folur për nelechennuyu jetë erozioni i rrezikshëm i qafës së mitrës gjatë shtatzënisë, duhet të theksohet se gjatë periudhës kur një grua mban një fëmijë, trupin e saj në një gjendje të mangësi të imunitetit për të parandaluar refuzimin e fetusit si gjenetikisht të huaj.
Gjatë kësaj periudhe, erozioni ekspozuar shpejt të infeksionit nga mikrobet patogjene, duke çuar në dehje dhe inflamacion. Pavarësisht nga fakti se erozioni në vetvete nuk është e rrezikshme për embrionin, por infeksion purulent komplikon atë, ajo mund të merrni në membranat fetale, dhe më pas trupin e fëmijës. E gjithë kjo, në varësi të kohëzgjatjes së shtatzënisë, mund të shkaktojë shqetësime në organet e brendshme të fetusit, të shkaktojë defektet e lindjes, sepsë të fetusit, kërcënimin e abortit spontan apo vdekje e fetusit.

Si një imuniteti shtatzënë grua është në depresion, nuk ka qelizat e tumorit nuk janë neutralizuar. Prandaj, rreziku i erozionit degjenerimit në një tumor malinj rritur disa herë.
Rreziku i erozionit është gjithashtu një fakt që prania e shqetësuar mitrës brendshme e mjedisit dhe vaginës, e cila është një pengesë për promovimin e spermës, dhe, për këtë arsye, të jetë një shkak i infertilitetit.