Qafës erozioni - pasojat

Gratë moderne janë gjithnjë e më pyesin nëse erozioni rrezikshme qafës së mitrës? Sot, diagnoza - shpesh në praktikë gjinekologjike, ajo vihet gjysma e grave të moshës riprodhuese. Shumica e pacientëve janë të frikësuar nga ky "parakusht", e cila erozioni, në fakt, nuk janë. Le të shohim se çfarë është ajo.
Erozioni - skuqje e membranën mukoze të sistemit gjenital, duke përfshirë mitrës. Erozioni në diametër mund të jetë nga disa milimetra deri 02:58 centimetra. Klinikisht, ajo nuk mund të ushtrojë vetë. Identifikimi ajo mund gjinekologe vetëm në studim duke përdorur pasqyra vaginale.

Shkaqet e erozionit


Për të filluar me, se erozioni është e vërtetë dhe të rreme. Vërtetë është plagë ose abrasions. Ky lloj i erozionit është e rrallë dhe ndodh si rezultat i ndërhyrjes fizike ose terapi të hormoneve. Në rastin e parë tenderi që mbulon qafën e mitrës plagosur lehtë, për shembull, gjatë marrëdhënieve seksuale, dhe e dyta: hormonale kontraceptive çon në nivele të ulëta të hormoneve femërore në trup, e cila nga ana shkakton hollimin e mukozës. Kjo erozioni është vetë në disa ditë.

Më e zakonshme ashtuquajturi erozioni rreme. Ajo nuk është vetëm. Lënë atë pambikëqyrur nuk është e mundur, pasi kjo mund të çojë në sëmundje të tjera më të rënda. Arsyet për shfaqjen mund të jenë të hormoneve në gratë, ulet imuniteti, jeta e hershme seksuale, lëndime gjatë lindjes. Ndoshta një numër arsyesh të tjera që ju mund të diskutojnë me mjekun tuaj.

Erozioni më i rrezikshëm i qafës së mitrës?


Shëndeti i gruas është qartë një kërcënim erozioni i qafës së mitrës nuk është, përveç në rastet e komplikime. Për të parandaluar ndodhjen e sëmundjes nuk duhet të kandidojë. Ekzaminimet profilaktike duhet të kryhet të paktën dy herë në vit. Kjo do të lejojë kohë për të identifikuar problemin dhe për të filluar trajtimin.

Nëse nuk trajtohet, erozioni i qafës së mitrës mund të shndërrohet në kancer. Erozioni - një proces i mirë që ndodh në qafën e mitrës. Trajtim të pasakta, të paplota ose plotësisht mungon mund të çojë në formimin e degjenerimit malinje në fjalë të tjera, kanceri.
Kur erozioni i qafës së mitrës formuar mjedis ideal për rritjen e organizmave patogjene, dhe këtë - një rrugë të drejtpërdrejtë për një proces inflamator. Në prekur qafën e mitrës bakteret mrekullueshme race që mund të shkaktojnë sëmundje shumë të pakëndshme. Erozioni - është portat e hapura për Candida, Klamidia, Trichomonas dhe patogjenëve të tjera. Kur sëmundja ata lehtë të depërtojnë në vezoret, mitrës.

Erozioni dhe infertilitetit


Erozioni gjithashtu mund të shkaktojë shterpësi në femra. Indeve të dëmtuara mund të shërbejë si një pengesë për fekondim normale. Përveç kësaj, dëme në qafën e mitrës gjatë shtatzënisë mund të shkaktojë abort spontan ose ndryshe gabim.

Erozioni i shtatzënisë


Erozioni mund të shkaktojë punën e parakohshme ose të shtyrë në tservytsytov shfaqjes dhe trashje. Trajtimet Konservatore erozioni gjatë shtatzënisë shpesh tregojnë rezultate. Destruktsyonnoe ndërhyrje, duke përfshirë koagulimit lazer, rrit rrezikun e abortit. Në një spital për shërim erozioni i qafës së mitrës shtatzënë ende e mundur. Për këtë qëllim, hyaluronan, duke siguruar shërimin në afat të shkurtër. Në të njëjtën kohë ajo redukton inflamacion indet e qafës së mitrës. Në çdo rast, një trajtim i tillë duhet të bëhet nën mbikëqyrje të ngushtë mjekësore.

Qafës Erozioni - është e rrezikshme. Por ki frikë nga kjo diagnoza nuk është e nevojshme. Në atë që ju vetëm duhet të dini dhe të trajtohen menjëherë.