Erozioni i qafës së mitrës në nulliparous

Erozioni - diagnoza për të dëgjuar gjatë vizitave të gjinekologu çdo grua të tretë. Për më tepër, sëmundja ndodh në gratë që kanë fëmijë, dhe në lindi. Erozioni intrigës është një grua e dhimbjes dhe jo ndjenja çdo siklet. Kjo do të duket, pse për të trajtuar mbajnë erozionit dhe të lindin, nëse kaq e thjeshtë? Ndërkohë, sëmundjet lënë pas dore mund eventualisht të zhvillohet në kancer të rrezikshme për jetën.
Për të trajtuar apo jo për të trajtuar?
Jo çdo erozioni shkaku në proceset e mitrës malinje. Në disa raste, erozioni i qafës së mitrës në femra nulliparous lindjes dhe madje konsiderohet si një fenomen natyror fiziologjik që kërkon ndërhyrje mjekësore. Megjithatë, ajo dhe erozioni është një faktor i madh kundër të cilit janë formimi i ri i sistemit malinje femra riprodhues. Pra, duke injoruar rishikimin e rregullt të gjinekologu është e papranueshme, dhe udhëzimet e saj të trajtimit duhet të kryejnë.

Pse Erozioni lindi ndodh?
Shfaqja e erozionit nuk janë gjithmonë të lidhura direkt me lindjen e fëmijës. Ka shumë arsye të tjera. Ato më të zakonshmet janë:

 • aborti transferohen ("vakum");

 • SST (klamidia, coca, Trichomonas);

 • herpes;

 • papillomavirus njeriut;

 • proceseve inflamatore në trup në faza të ndryshme;

 • çrregullime të sfondit endokrine.


 • Nuk ka rëndësi se çfarë shkaku i kësaj sëmundjeje, por efektet do të jetë e njëjtë përgjithmonë. Në epitelit formuar çarje të vogla, të cilat janë i madh me qeliza të reja nga një epitelit afër perebyrayuschymysya (p.sh., qafën e mitrës). Procesi në të cilin qelizat janë zëvendësuar, mjekët quajtur ectopias. Këto qeliza të huaj, që hyn në thellësi qafën e mitrës, në gjendje të shkaktojë keqdashje, pasi ata kanë një natyrë shumë të ndryshme.

  Nëse i huaji ka arritur të depërtojnë qelizat në qafën e mitrës, ata vetëm nuk do të zhduket nga atje. Duke kërkuar masa të forta dhe në shënjestër, në mënyrë që çështja nëse erozionit mund të trajtohen nerozhavshym, zhduket vetvetiu. Ju nuk mund të, dhe kanë nevojë!
  Përse ekziston një perceptim që ju nuk mund të djeg erozionit nerozhavshym? Fakti se një dekadë më parë nuk ka pasur pajisje moderne, dhe trajtimi nerozhavshym kryer nga djegurit e erozionit qafës së mitrës - metodën e electrocoagulation. Alternativa ishte prerje e thjeshtë. Pas kësaj ndërhyrje në qafën e mitrës të zhvilluar ind lidhës që e bën qafa palakueshëm. Kjo pronë është për të siguruar që nëpërmjet qafës shtrirë gjatë lindjes mund të kalojë një fëmijë. Nëse ind lidhës ka formuar, qafën e mitrës mund lot. Për këtë arsye, mjekët të cilët vendosin se si të trajtojnë erozionit nerozhavshym zakonisht refuzojnë këto metoda në favor të më pak traumatike dhe moderne. Për shembull, përdorimi i foteka lazer, surhitronu dhe solkovahyna në elasticitetin e mitrës jo të dukshme, sepse ndikimi është vetëm në një shtresë e epitelit cilindrik. Në sajë të temperaturë të ulët në cryodestruction mund të djeg erozionit nerozhavshym pa rrezikun e dhëmbëza.

  Si sqaruar më sipër, në trajtimin e metodave moderne qafën e mitrës nuk lënduar, kështu që statusi i saj nuk është ndryshuar. Ne shpresojmë që ju të kuptoni nëse ju mund të djegur erozionin nerozhavshym dhe të bëjë konkluzionet e duhura për të shmangur rrezikun e këputje të zonës së qafës së mitrës ektopike në një nga momentet më të lumtura të rëndësishme të jetës - pamjen e fëmijës tuaj në botë.