Erozioni i lindur i qafës së mitrës

Qafës Erozioni - sëmundje e zakonshme, e cila është diagnostikuar në përafërsisht një në gjashtë gra. Keqe është një defekt apo shkelje të integritetit të epitelit vaginal. Ajo është zbuluar lehtësisht në shfaqjen patologjinë e qafës së mitrës. Erozioni është parë edhe gjinekologun gjatë një ekzaminim rutinë, ajo është shpesh rezultat i inflamacionit ose sëmundjeve seksualisht të transmetueshme. Megjithatë, ekziston një formë e lindur e erozionit.

Çfarë është erozioni lindur?


Qafën e mitrës mbulon dy lloje të epitelit: jashtë banesë, brenda gjëndrave. Vajzat në lindje epitelit gjëndrave është jashtë, por pastaj ai gradualisht u zhvendos brenda. Nëse jo, të flasim për erozion lindur e mitrës. Në këtë rast, vajza e rritur mbajtur jashtë epitelit gjëndrave. Ajo nuk ka sjellë ndonjë shqetësim dhe mund të parandaluar shtatzëninë.


Arsyet kryesore për erozioni lindura qafës së mitrës janë:


 • çrregullime hormonale;

 • trashëgim;

 • keqformime. • Trajtim

  Vetë Erozioni kongjenitale konsiderohet normale dhe është e natyrshme gjatë pubertetit ose shtatzanisë. Në raste të rralla, erozioni i lindur pas lindjes hyn patologji më komplekse. Në këtë rast, dhe ne prani te inflamacionit, si rezultat i klamidia jetës, mykoplazmat, ureaplasma, HPV dhe mikroorganizmave tjera erozioni duhet të trajtohet.


  Ka disa trajtime për erozioni kongjenitale qafës së mitrës:


 • Droga. Ky përdorim i antimicrobials dhe substancave shëruese. Aktualisht, terapi të drogës është përdorur rrallë për shkak se ajo është e gjatë dhe i paefektshëm në erozionit qafës së mitrës.

 • Pastrimin e rekomanduar vetëm kur lythat dhe lezione sipërfaqësore. Ndryshime më të thella në dispozicion për veprimin e kimikateve.

 • Electrocoagulation (djegurit). Kjo është e padëshirueshme për të përdorur gratë e moshës riprodhuese, pasi metoda shkakton dhëmbëza. Qafën e mitrës është palakueshëm, kërcënuese neraskrыtyem saj dhe ruptures gjatë lindjes.

 • Cryotherapy - azotit të lëngshme. Metoda është dhimbje dhe nuk plagosë lëkurën, por të përshtatshme për të sipërfaqes së indeve prekur.

 • Laser - Metoda e pakët nuk ka contraindications.

 • Radiowave kirurgjia - një metodë të re dhe të sigurt.