Si për të trajtuar Endometrioza

Endometrioza është quajtur ndjekur patologjinë gjinekologjike, në të cilën qelizat e endometrium (shtresa e brendshme e mitrës) rritet në organe të tjera (myometrium, vezoret, tubat fallopiane, fshikëz, veshkat, mushkëritë, zorrët). Këto qeliza abnormale endometrial kalojnë të gjitha fazat e ciklit menstrual, si qelizat normale endometrial. Çfarë i jep një grua shumë probleme (dhimbje barku, gjakderdhje menstrual dhe intermenstrual, parregullsi menstrual, infertilitetit). Në pikëpamjen e shumë arsye që çojnë në zhvillimin e kësaj sëmundjeje, trajtimi i saj mjaft e vështirë. Pra, në këtë artikull ne do të flasim rreth asaj se si për të trajtuar Endometrioza.Si për të kuruar Endometrioza mitrës?
Në secilin rast trajtimi zgjedhur individualisht, sepse gjendja ndikon në të dy vajzat e reja dhe gratë në periudhën premenopausal. Vëmendje të paguajë për atë që një grua dëshiron të marrë një rezultat nga trajtimi (humbni dhimbje legenit, ciklit menstrual për të rregulluar, për të hequr qafe të infertilitetit). Duke folur për mënyrën se si kanceri trajtohet me Endometrioza duhet të dallojmë dy lloje të trajtimit: konservatore (ilaçe) dhe kirurgji (hysteroscopy dhe laparoscopy). Këto metoda kirurgjikale pikërisht mund të hiqni lezione endometriotic e sipërfaqeve të brendshme dhe të jashtme të mitrës. Një metodë më radikale e trajtimit përfshin heqjen e mitrës dhe hysterectomy zgjeruar me shtojca.

Duke marrë parasysh se çfarë dhe si për të trajtuar drogë Endometrioza, janë:

 • hormonal;

 • inflamator;

 • rritur imunitetin;

 • do të thotë terapi simptomatike.


 • Droga janë parë-line kombinim hormonet e (estrogjenit plus progesterone) që mund të jetë edhe dy - dhe trefazor. Ato kontribuojnë në reduktimin e hormoneve natyrore që çojnë në përhapjen (ndarje aktive) qelizat endometrial. Marrja e drogës në këtë grup është shumë e gjatë dhe në këtë mënyrë të detyrueshme mbikëqyrje mjekësore. Një trajtim kompetent mjek i Endometrioza nuk mund të imagjinohet pa drogë anti-inflamator, si dhe proces kronike inflamatore që ndodh në këtë gjendje, e cila çon në formimin e mbështjelljes në tubat fallopiane dhe legenit.  Si për të kuruar Endometrioza mjetet juridike popullore (pa hormonet)?
  Për të arritur sukses në trajtimin vetëm tradicionale do të thotë të jetë e mundur, përveç në një fazë shumë të hershme. Ndër trajtimet jo-tradicionale të prodhojë ilaç bimor (mjekësi bimor), hirudotherapy (trajtim me Leeches), peloidoterapiyu (trajtim baltë). Kur duke përdorur barëra në trajtimin e Endometrioza zgjidhni ato që kanë aktivitet hormonal (që përmban phytoestrogens), anti-inflamator pronave dhe immunomodulatory. Këto përfshijnë urtë, gjethe Mallow dhe lule të kamomil, Calendula, acaroj, karamele mente dhe yarrow.

  Dhe tani ne shohim se Endometrioza mund të trajtohen me Leeches? Hirudotherapy përdorur gjerësisht në trajtimin e mjekëve popullore Endometrioza, por jo vetëm, dhe trajtim me hormone dhe bimëve. Një kërkesë e rëndësishme e Leeches shëruese efekt është anti-inflamator. Duke përdorur këtë metodë të trajtimit mund të reduktojnë ndjeshëm gjasat e formimit të mbështjelljes.


  Kështu, duke pasur parasysh se droga dhe metodat tradicionale për të trajtuar Endometrioza, dua të theksoj se efektet pozitive do të arrihet me terapi të dizajnuara si duhet kombinuar që përfshin të dyja metodat formale dhe jo-tradicionale.