Sa e rrezikshme Endometrioza

Endometrioza - një sëmundje të kuptohet keq. E quajti atë fakti se qelizat e shtresës së brendshme të mitrës (endometrium), duke marrë në organet e tjera jashtë mitrës të zërë rrënjë dhe të fillojnë të rriten dhe do të çojë një ekzistencë të pavarur, karakteristike e "normale" qelizat e endometrium. Ata mbajtën të njëjtat ndryshime ciklike si në mukozën brenda mitrës, trashje, atëherë degradimi dhe përjashtimit nën ndikimin e hormoneve femërore. Gjetja këto qeliza jashtë mitrës - në vetvete flet për rreziqet e Endometrioza, por ato të shkatërrimit, ata vënë trupi është shumë e vështirë për të trajtuar.

Rrezikshme kanceri Endometrioza?


Qelizat "e gabuar" endometrium mund të gjendet brenda mitrës dhe organet e tjera riprodhuese të grave. Kjo ndodh formularin më shumë dhe extragenital - kur endometrium "merr" me organe të tjera, të tilla si zorrët.
Këto qeliza janë një burim i inflamacionit të vazhdueshëm në vend të vend, duke shkaktuar zhvillimin e mbështjelljes. Mbështjelljes rritet në bark, çon në pengimin e tubave fallopiane (infertilitetit Tubali), bashkim i dhimbjes zorrëve.

Çfarë është Endometrioza mitrës rrezikshme - një shkelje e ciklit menstrual dhe dështimit hormonal. Cikli bëhet gjakderdhje të parregullt - të bollshme dhe e dhimbshme, të zgjatur, me mezhmenstrualnoy shkarravit. Hormonet e thyera të çon në anovulation dhe problemet me konceptim në pacientët femra.
Edhe në qoftë se gruaja ishte në gjendje për të mbetur shtatzënë me Endometrioza, ka gjasa që mbante procesin do të jetë në rrezik. Së pari, një probabilitet të lartë e shtatzënisë ektopike për shkak të mbështjelljes dhe tubave të këqija terrenit. Së dyti, hormonet ndërprerë shpesh çon në dështime dhe vdekje e fetusit në barkun e nënës. Chance normalisht të bëjë dhe të lindë në minimum Endometrioza se ajo është e rrezikshme gjatë shtatzënisë.

Një tjetër pasojë e Endometrioza mitrës - humbje të vazhdueshme në rritje të gjakut nga menstruacioneve të rënda dhe shkarkimin midis tyre. Zgjatur dhe menstruacioneve të shpeshta mund të çojë në sëmundje të tilla si anemi posthemmorahycheskaya.

Jashtë Endometrioza mitrës: a është e rrezikshme?


Njësitë Pozamatkovi эndometryoznыe kanë aftësinë për të rritet dhe compress organet ngjitur. Veçanërisht e rrezikshme kur këto formacione majë mbaresa nervore. Ajo është e mbushur me probleme të ndryshme neurologjike që variojnë nga siklet të vogël, duke i dhënë fund gjëra të tilla të rënda si parezë ose paralizë të gjymtyrëve.

Por pasoja më ogurzi e Endometrioza - një rrezik i degjenerimit në malinje (kancer).
Natyrisht, statusi fizike dhe psikologjike, cilësia e jetës së grave me Endometrioza - një problem i madh për mjekët. Por rreziku më i madh i kësaj sëmundjeje - është pothuajse e pamundur për të kuruar.