A është e mundur për të kuruar Endometrioza

Endometrium (shtresa e brendshme e mitrës), normalisht nuk duhet të jetë jashtë, por si rezultat i një operacioni në mitër, scraping në mitër, abort ose seksion cezariane mund të regjistrohen jo vetëm në shtresën më të thellë të muskujve të mitrës por në tubat fallopiane, qafën e mitrës, vezoret apo organet e tjera. Sëmundja është quajtur endometriosis, cilat janë simptomat kryesore mazhuschie shkarkimin kafe para ose pas menstruacioneve, dhimbje gjatë menstruacioneve, ose në çdo kohë në bark, gjakderdhje mitrës, shterpësi. Sëmundja është kronike, dhe pacientët shpesh pyetje - Endometrioza trajtohen?


A është e mundur për të kuruar Endometrioza?Trajtimi i sëmundjes kohë të mjaftueshme, dhe gratë shpesh e rëndësishme jo vetëm për lehtësimin e simptomave. Nëse pyetja është, mund te kuroje Endometrioza, mitrës, atëherë norma e përdorur për trajtimin e terapisë hormoneve: kontraceptivëve oral, Gonadotropin-kundërshtarët rylyzyzynh hormone (p.sh. buserelin ose Hozerelin - ata bllokojnë hormonet që stimulojnë vezoret), progesterone dhe analoge tij sintetike, dhe droga që bllokojnë prodhimin e hormonit stimulues i folikulit (Danazol). Para shtatzënisë mund të rekomandojë metodat preferuar kirurgjikale, ata nuk kanë gjasa për të kuruar Endometrioza, por kjo metodë hequr shpejt rritje endometrial që parandalojnë shtatzëninë.


Ju mund të shërojë plotësisht Endometrioza?Sëmundja duhet të trajtohet afatgjatë, një kurs të tillë të përgatitjeve hormoneve progesterone do të zgjasë 6-12 muaj. Edhe pse sëmundja do të zhduket pas menopauzës. Në vitet e fundit, trajtimi i Endometrioza fituar popullaritet duke përdorur pajisje intrauterine Mirena, i cili siguron sasi doze ditore e një analog sintetike e progesterone. Ajo shkon pesë vjet dhe, nëse është e nevojshme, të zëvendësojë atë me termin. Është e vështirë të jetë e mundur për të kuruar Endometrioza të përhershme, por me anë të kësaj spiraleje shpesh është e mundur për të arritur regres të sëmundjes.