Endometrioza kronike

Sot, Endometrioza kronike meritave mban titullin e një prej sëmundjeve më të fshehtë dhe të vështirë studiuar grave. Sipas statistikave, që është në pronësi të nderuar atë të tretë në listën e patologjive gjinekologjike. Në kompleksitetin e saj dhe pesha është e dyta vetëm për kancerin e mitrës dhe inflamacion shumë.

Çfarë është kjo sëmundje?

Kronike Endometrioza mitrës - një proces i përhapjes së organeve gjenitale indeve gjëndrave përtej kësaj. Këto "tentacles" unike mund të arrijnë vezoret, tubat e mitrës, fshikëz, rektumit dhe të tjerët, madje edhe organet më të largët. Forcim në vendin e saj të ri, këto panatyrshme Arsimit përjetuar të njëjtat ndryshime të rregullta të cilat vetë muri i mitrës, sidomos kur vijnë muaj.


Simptomet e Endometrioza kronikeSë pari, sëmundja nuk është shoqëruar me ndonjë ndjesi të pakëndshme ose të pazakonta, kështu që mund të zbulohet vetëm në rishikimin e ardhshëm në mjeke. Por ka shenja të besueshme për praninë e kësaj sëmundjeje në gratë:


 • dhimbje në legen, të cilat mund të jenë të vazhdueshme ose periodike, të jetë i tërhequr apo prerja;

 • shenjë e padiskutueshme e Endometrioza kronike, mitrës konsiderohet ditë jashtëzakonisht e dhimbshme e para të menstruacioneve;

 • dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale;

 • siklet gjatë urinimit dhe zorrëve lëvizjes;

 • menstruacioneve të bollshme dhe shumë të gjatë;

 • gabim dhe dështimi për të konceptoj si Endometrioza kronike dhe shtatzënia nuk është plotësisht konceptet compatible. • Trajtimi i Endometrioza kronike  Mënyrat për të eliminuar këtë sëmundje mund të ndahen në: mjekësore, kirurgjike dhe të përziera, por zgjedhja e secilit varet nga shumë nuanca. Para Endometrioza trajtojnë kronike, mjeku duhet të krijojë sëmundje shoqëruese, do të studiojnë historinë mjekësore të pacientit dhe të përshkruajnë hulumtime shtesë. Në çdo rast, trajtimi zvogëlon jo vetëm eliminimin e shumicës së tumoreve, por edhe për të hequr qafe pasojat e sëmundjes, të cilat përfshijnë adhesions, cysts, dhe çrregullime të tjera mendore.


  Nëse sëmundja shfaqet pa simptoma të qarta, përdorni metodat konservatore e largimit. Gruaja mund të ruajnë fertilitetin në të ardhmen duke përdorur hormonet. Nëse masat e tilla nuk kanë dhënë rezultatin e dëshiruar, pastaj kthehet e organit ose kirurgji radikal, zgjedhja e të cilit varet nga ashpërsia e pacientit.