Kronike endometritis - trajtim

Një sëmundje shumë e zakonshme gjinekologjike janë endometritis kronike - inflamacion i rreshtim të mitrës, e cila paraqitet si rezultat i sëmundjeve të ndryshme infektive (abortit, periudhën e pas lindjes, si rezultat i kirurgjisë gjinekologjike).

Si për të kuruar endometritis kronike?


Për trajtimin e mjekut endometritis mban një sërë masash: emëron antibacterial, anti-inflamator dhe qetësues, ju lutem, sepse sëmundja përfshin dhimbje në bark, në shumicën e rasteve.

Midis efektin më të madh terapeutik të antibiotikëve bëjë tseftadyzym, ceftriakson, tsedeks. Shumica antibiotikët shoqëruar nga Metronidazole Exchange si një agjent antibacterial. Nëse efekti i dëshiruar nuk është vërejtur, është e këshillueshme për të pirë larg një kurs i antibiotikëve, e përbërë nga clindamycin dhe gentamicin.
Droga anti-inflamator (ibuprofen, aspirina, Diclofenac) kanë, në mënyrë të veçantë, dhe pronat analgjezik. Përveç kësaj, mjeku mund të spazmalhon ose Nosh-pu.
Një terapi hormon që përfshin kontraceptivëve oral.

Në formën e rënda kronike, formimi i mbështjelljes në mitër, të cilat kërkojnë kirurgji.
Raste shumë të avancuara të endometritis kronike që kërkojnë trajtim në spital.

A është e mundur për të kuruar endometritis kronike?


Nëse një grua diagnostikuar me endometritis kronike, trajtimi më efektive antibiotik, e cila mund të shoqërohet me metoda të tjera moderne të trajtimit.
Ka filluar kohët e fundit për të fituar popullaritet hirudotherapy - metodë e trajtimit që përdor shushunjat endometritis kronike. Leeches të ndihmojë në uljen e inflamacionit në gratë, aktivizon sistemin imunitar, të zvogëlojë rrezikun e proceseve ngjitës.

Fizioterapia ndihmon në endometritis prognozë kronike të favorshme në trajtimin e endometritis, shtatzënia të begatë dhe të suksesshëm ndodh shtatzënisë. Ne përdorim teknika të tilla si:

 • magnet;

 • ultratinguj në mënyrë pulsuese;

 • Balneotherapy;

 • banjot parafine;

 • electrophoresis me zink, jod.


 • Hulumtimi i shkencëtarëve rusë (Shurshalyna AV, Dubnytskaya. Art L.) dëshmuar se është e mundur kurë pothuajse i plotë i endometritis kronike me emërimin e terapisë imunomodulues. Në mungesë të dinamikave pozitive në trajtimin e mundshme përmes barnave dhe procedurave mjekësore për të korrigjuar gjendjen aktuale të mitrës dhe të arrijnë shfaqjes së faljen zgjatur, gjatë së cilës një grua mund të ketë kohë për të marrë barrë dhe të lindë.

  Mjete kronike popullore Trajtimi endometritis


  Mos përdorni herbs, tinctures dhe mjete të tjera popullore për të trajtuar një sëmundje të tillë serioze kronike. Që nga trajtimi i tij i suksesshëm nevojshme antibiotikë, një kurs i terapisë hormoneve dhe monitorim të vazhdueshëm nga një mjek është një grua.
  Hog mitrës endometritis kronike mund të japë efekt anti-inflamator, por një shërim të plotë ajo nuk ofron. Ajo mund të zbutur vetëm manifestimin e simptomave, por sëmundja mbetet një grua.

  Trajtimi i mjeteve juridike popullore nuk mund të përdoret si metodë kryesore e trajtimit, por përveç terapi ndihmës mund të përmirësojë gratë. Ekzaminimi mjekësor primar është adekuat dhe emërimi i trajtimit konservativ në çdo rast individual sipas fazës së sëmundjes, veçanërisht shëndetin e gruas dhe moshën e saj.