AK - 125 në Endometrioza

Në diagnozën e saktë dhe në kohë të Endometrioza dyshuar është metodë gjithnjë e më e përdorur e shënuesve tumor. Në veçanti, oncomarker si AK -125 ose tumor CA - 125.
Vlera e AK - 125 në Endometrioza është zbulimin shumë e rëndësishme, sidomos në fillim të sëmundjes.

Norma CA - 125 në Endometrioza


Niveli i AK - 125 në Endometrioza përcaktuar në lëngun peritoneal dhe serum. Për më tepër, kjo është oncomarker normale gjithmonë i pranishëm në inde endometriale dhe në mutsynoznoy lëngshëm fluide dhe mitrës. Nëse barriera natyrore nuk ringjallen, atëherë ajo nuk do të depërtojnë në gjak dhe rritjen e AK - 125 në Endometrioza butë dhe rrjedha mesatare ndodh.

Ngritja CA - 125


Nivele të larta të shënuesve tumor AK - 125 mund të vërehet jo vetëm në Endometrioza.
Ajo gjithashtu mund të shfaqet:

  • gjatë menstruacioneve;

  • në të tretën e parë të shtatzënisë;

  • 1% e grave të shëndetshme;

  • nezlokachestvennыmy në pacientët me tumore;

  • Disa pacientë me nehynekolohycheskymy malinje neoplasia.


  • Rritja e AK - 125 në Endometrioza


    Nëse AK - 125 ngritur në endometriozes, ajo është sepse ajo është një glicoproteinë që sintetizohet derivativë tselomycheskoho epitelit, ajo është një marker e kancerit ovarian. Prandaj, rritja e AK - 125 në Endometrioza mund të tregojë një prognozë të keqe për shëndetin e grave.

    Bazuar në sa më sipër, ne mund të konkludojmë se përmbajtja informatat e analizës është disi e paqartë. Mjekët thonë se pothuajse 80% e rasteve ende nevojë për të kryer një numër të studimeve të para vënë diagnozë të saktë të Endometrioza. Por, kur të diagnostikuar nivelet e shënuesve tumor AK - 125 me sukses mund të matur suksesin e këtij trajtimi.