Simptomet e Endometrioza në gratë

Sot, gratë janë përballur shpesh me sëmundje të tilla si Endometrioza. Endometrioza është i ndarë në dy lloje: gjenitale dhe extragenital. Kjo sëmundje mund të zhvillohet në trup pa lënë dini për veten tuaj. Çdo shenja specifike të sëmundjes nuk ekziston. Megjithatë, simptomat e Endometrioza zbuluar, këto janë:
 • Zgjedhja me karakter baltak, përzier me gjak, pas periudhës menstruale (zakonisht ndodhin 3-5 ditë pas menstruacioneve);

 • dukuri e sekrecioneve që shpifjeve gjatë marrëdhënieve seksuale;

 • ndodhja e gjakderdhje në mes të periudhave menstruale 2;

 • i dhimbjes së intensitet të ndryshme.


 • Sëmundja e zhvilluar më parë në gratë nën 40 vjet, por kohët e fundit gjeti se sëmundja dhe në një moshë më të hershme.
  Gjatë shtatzënisë, një grua ndalesa me menstruacione dhe Endometrioza shuhet. Në shtatzëni, Endometrioza tregon asnjë simptom, por pas lindjes mund të drejtuar të egra me forcë të përtërirë herë cikli fillon të shërohet.

  Simptomet e Endometrioza pas lindjes


  Endometrioza shpesh ndodh pas një lindjeje të komplikuar dhe cezariane. Zhvillimi i dyshuar i kësaj sëmundjeje mund të jenë shenjat e mëposhtme:


 • dhimbje aktive;

 • Gabim gjatë menstruacioneve (ndarjes mazhuschie bollshme dhe të dendura ose ngjyrë kafe të errët);

 • anemi për shkak të gjakderdhjes së brendshme prej lezioneve endometrial.


 • Nëse brenda gjashtë muajsh pas lindjes ose seksion cezariane vërehet qartë jonormale ciklin glitches (me përjashtim të laktacionit amenorrhea dhënien e gjirit), gjakderdhje menstrual janë të pazakonta në natyrë dhe nuk mezhmenstrualnye diktim - kjo është një rast për të parë një mjek, si këto simptoma mund të flasim për zhvillimin e Endometrioza.

  Endometriosis Pozashyykovyy dhe simptomat e saj


  Ky lloj i Endometrioza si pozadysheechnaya se simptomat e mësipërme mund të kenë karakteristika të tjera të veçanta:

 • kapsllëk gjatë menstruacioneve;

 • dhimbje në mesit-kryq në rajon;

 • dhimbje heq dorë, vështirësi në këmbë.


 • Gjithashtu simptomat e zakonshme të Endometrioza përfshijnë temperaturë para dhe gjatë menstruacioneve, dhe rritjen gratë nervozizmi.

  Endometrioza në menopauzë - Simptomat


  Me fillimin e simptomave të menopauzës e Endometrioza mungojnë, pasi nuk ka menstruacioneve dhe ciklike ndryshime në endometrium. Por nëse gjatë menopauzës ka pasur gjakderdhje të brendshme - dhe të jetë e mundur është qeliza эndometryodnыe, e cila në mungesë të ciklit të fillojnë deэvolyutsyonyrovat.

  Kjo gjakderdhje nuk mund të trajtohet, dhe në disa raste hequr mitrës në femra.