Spirale Mirena në Endometrioza

Spirale intrauterine mund të aplikohet jo vetëm për t'u mbrojtur nga shtatzënia e padëshiruar. Nuk janë spirale, e cila për shumë vite mund të prodhojë një femër hormonet e trupit që shtypin ovulacionit dhe duke krijuar një efekt terapeutik në rastin e sëmundjeve të hormon-varur, një prej të cilave është Endometrioza.
Elementi kryesor i rekreativ terapeutik Mirena është një bërthamë hormonal vendoset në një trup të veçantë përgjegjës për rregullimin e prodhimit substancave aktuale aktive - levonorgestrel Progestogen.

Sistemi intrauterine T-formë mitër është futur në afat të gjatë deri në 5 vjet. Drogës përfshira në spirale, ndonjëherë i quajtur sistemi hormonal intrauterine.

Mirena dhe Endometrioza


Ajo është themeluar tani që spirale Mirena është efektive në trajtimin e Endometrioza për një kohë të gjatë. Ajo përmban progestins punojnë në ndalimin e rritjes dhe zhvillimin e lezioneve patologjike e indeve endometrial. Përveç kësaj, substanca aktive në Endometrioza spirale Mirena redukton inflamacion të lidhur.

Trajtimi i Endometrioza spirale Mirena


Efekt terapeutik i spirale Mirena bazohet në frenimin e procesit endometrial përhapjes. Si rezultat i përhershëm qëndrimit spirale mjekësore në mitër është rregullon ciklin menstrual, duke reduktuar kohëzgjatjen e gjakderdhje dhe lehtësuar dhimbjen. Në shumicën e rasteve, fazat fillestare të Endometrioza mitrës vërehet rezorbimit gradual të zonave patologjike në mukozën e mitrës deri në zhdukjen e tyre.

Krahasuar me llojet e tjera të trajtimit hormonal terapi e Endometrioza Myrenoy ka disa avantazhe, ndër të cilat është një numër relativisht i vogël i efekteve anësore.
Contraindications për trajtimin e endometriozes Myrenoy:

  • ndjeshmëri me perberes aktiv i medikamentit;

  • shtatzënisë dhe laktacionit;

  • proceset inflamatore dhe infektive që shtrihen në organet legenit;

  • natyra e sëmundjes së kancerit;

  • gjakderdhje të pashpjegueshme gjenital e origjinës;

  • Imuniteti ulur, i shoqëruar nga sëmundjet inflamatore të shpeshta;

  • Shkeljet e të lindura dhe të fituara strukturën e mitrës;

  • mosfunksionim të rënda të mëlçisë.