Retrotservikalnogo Endometrioza

Endometrioza nga natyra të ndryshme dhe merr shumë forma. Për fat të keq, shumë gra nuk e shpëtojnë këtë problem. Në një formë të Endometrioza përfshijnë Endometrioza retrotservikalnogo. Kjo diagnozë është femra, në të cilën ka sipërfaqe dashuri i mitrës (mbrapa). Përveç kësaj, ka një plagë e mitrës në isthmus ligaments sacro-mitrës. Endometrioza karakterizohet nga përhapja e lezioneve qafës së mitrës drejt rektumit dhe, në përputhje me rrethanat, në kërcim mbrapa vaginale.

Fazat dhe simptomat e Endometrioza retrotservykalnoho


Ne përshkruajnë fazat kryesore dhe simptomat që një grua do të ndihen si në retrotservykalnom Endometrioza.

  • Faza e parë e Endometrioza qafës së mitrës . Retrovahynalnaya parë i prekur qelizat e indeve të endometrium. Ky proces shoqërohet me dhimbje të vogla vrullshëm. Ata janë zakonisht të shtënat natyrën, por në këtë fazë Endometrioza grua rektotservykalnыy sjell shqetësim të madh.

  • Faza e dytë Endometrioza i qafës së mitrës . Qelizat patogjene aktive shumim në murin e mitrës dhe vaginës. Gruaja fillon të relentlessly ndjekur dhemb dhimbje barku dhe dhimbje të forta gjatë raportit seksual. Kënaqësinë e seksualitetit në këtë fazë ajo nuk ndjen.

  • Faza e tretë Endometrioza i qafës së mitrës . I shoqëruar nga lidhja mesit lezioneve: qelizat endometrial, vendoseshin në zorrën e trashë, e goditi atë. Simptomat retrotservykalnoho fazën e tretë të Endometrioza është dhimbje të forta që shoqëron lëvizjen kur ecin. Dhimbje të shtënat e fortë, një grua nuk mund të merrni edhe nga shtrati në mënyrë të pavarur.

  • Faza e katërt Endometrioza i qafës së mitrës . Faza e katërt është rritja e qelizave që shkaktojnë sëmundje nga indet e katit legenit,
    dhe pushton zorrë, mitrës, etj, për të cilat procesi patogjene mund të arrijnë. Përkeqësohet gjendja e grave në kohë në krahasim me fazën e mëparshme.


  • Trajtimi i Endometrioza qafës së mitrës


    Trajtimi i Endometrioza qafës së mitrës mund të jetë konservative dhe kirurgjikale ose trajtim të kombinuara. Dhe në varësi të fazën e sëmundjes dhe gjendjen e grave. Shpejt shkoni të konsultoheni me një specialist nëse vëreni një nga këto simptomat e Endometrioza kanalit cervikal.