Simptomet e Endometrioza

Kur trupi i femrës është e gjitha e drejtë, endometrium - mukozën e mitrës, e cila i nënshtrohet ndryshimeve ciklike, rritet në mitër refuzuar gjatë kësaj periudhe. Megjithatë, për shkak të ende arsye të panjohura, një numër i madh i grave janë të ballafaquar me një sëmundje të quajtur Endometrioza. Kur ajo qelizat endometrial rritet në pjesë të tjera të trupit. Ka raste kur ato mund të shihet përtej sistemit riprodhues.
Klasifikimi i Endometrioza
Në varësi të vendndodhjes së re эndometrycheskyh sëmundje celular klasifikuar si gjenitale dhe extragenital.

Endometrioza nga ana e tij të ndarë në:

 • brendshme - konsiderohet si një shenjë e depërtimit të brendshme Endometrioza e qelizave në shtresën e muskujve të mitrës;

 • jashtme - Patologji shtrihet në peritoneum legenit dhe vezore.


 • Zhvillon jashtë sistemit të ekstra-gjenitale dhe ka varieteteve:

 • peritoneal;

 • эkstraperytonealnыy.


 • Endometrioza - Simptomat


  Shumë përfaqësues të gjysmës së bukur të shoqërisë që nuk besojnë duhet t'i nënshtrohen provimit preventive nga gjinekologu, hera e parë nuk mund të mendoj për praninë e sëmundjes. Kjo është e mundur për shkak të mungesës së ndonjë shenjë të Endometrioza në femra. Megjithatë, nëse ju me kujdes dëgjoni me trupin tuaj, në rastin e Endometrioza menjëherë mund të vëreni simptomat në vijim:


 • dhimbje dhe për të rritur kohëzgjatjen e menstruacioneve;

 • si shenjë e parë e Endometrioza - është shfaqja shpifjeve sekrecionet para dhe pas menstruacioneve;

 • Shenjat e tërthorta të Endometrioza përfshijnë dhimbje periodik legenit dhe prapa;

 • Dhimbje gjatë seksit;

 • dobësi, lodhje, të qenët i përgjumur, nervozizëm mund të jenë shenja të një lloji të Endometrioza mitrës, edhe pse këto simptome tregojnë më shumë për një numër të sëmundjeve të tjera që kanë të bëjnë asgjë me sistemin riprodhues;

 • Nëse sëmundja është në formë të rrjedhshëm, dhe qelizat endometrial shkoj në fshikëz apo rektum, dhimbja lind gjatë urinimit dhe defekimit.


 • Rëndësishmja, subsides dhimbje, në qoftë se nuk mbahen pas ndërprerjes së menstruacione. Kjo është për shkak të zhvillimit ciklik të indeve mukozale.
  Çfarëdo simptomat e Endometrioza, diagnoza përfundimtare duhet të kërkoni një teknik të kualifikuar, pas një serie të sondazheve të kryera. Më të besueshme Statusi rezultatet gjenitale mund të shikohet duke përdorur ultratinguj. Rrjedhimisht, vetëm simptomat e Endometrioza referuar për një ultratinguj, mund të konsiderohet më i saktë për diagnozën definitive. Për shembull эhopryznakamy Endometrioza brendshme karakteristike janë:


 • mitër të zgjeruar, siç është quajtur "mbretëresha e rrumbullakët";

 • disa trashje e mureve;

 • i referohet эhohrafycheskym shenjat e Endometrioza brendshëm në rritje echogenicity të myometrium;

 • kist hapur para menstruacioneve.


 • Është e rëndësishme të mos humbasë pamjen e shenjave të Endometrioza grave dhe trajtimin e duhur. Në këtë varet jo vetëm shëndetin e saj dhe shëndetin e përgjithshëm, por edhe fertilitetit, e cila është veçanërisht e rëndësishme për gratë e moshës riprodhuese.
  Si një terapi ushtron trajtimit hormonal në kohën e bllokuar rritjen e endometrium. Pas drejtimin e zhvillimit të saj mund të rifillojë. Pra, pas mbështetjen e përshkruajnë barna. Në varësi nga shkalla e sëmundjes, moshës dhe planet e ardhshme për shtatzëni, mund të përdorin trajtime kirurgjikale. Më optimale në kohën tonë - një laparoscopy mund të zvogëlojë rrezikun e efekteve dhe për të shpëtuar gjenitalet funksionalitetin.