Simptomet e endometritis

Endometritis - sëmundje që më shpesh prek sistemin riprodhues të femrës. Manifestimi i sëmundjes varet nga karakteristikat individuale të gruas dhe shkallën e sëmundjes. Është shumë më e lehtë për të kuruar inflamacion në fazën e tij të hershme, kështu që është e rëndësishme që të njohin dhe të jenë në gjendje të dalloj shenjat e endometritis.


Endometritis akute dhe kronikeAkute endometritis - është faza kryesore e sëmundjes, simptomat e së cilës janë të shprehur më qartë. Në këtë fazë, janë shenjat e mëposhtme të endometritis në gratë:


 • ethe;

 • dridhura;

 • dobësi;

 • marramendje;

 • humbja e oreksit;

 • dhimbje barku;

 • shkarkimit të përgjakshme ose purulent vaginal. • Shpesh ka shenja të endometritis pas scraping, lindjes traumatike, cilësimet pajisje intrauterine dhe ndërhyrje të tjera të ngjashme. Në përgjithësi, endometritis akut ndodh brenda 10-14 ditëve pas të cilit sëmundja merr një (formë tjetër shumë të rrezikshme, ose bëhet fazë kronike. Në këtë fazë, simptomat janë shprehur jo aq qartë si në fazën fillestare.


  Zbulimi i endometritis

  Nëse ju shihni shenja të endometritis pas cezariane, aborti, apo ndërhyrje të tjera të ngjashme, si dhe simptomat e mësipërme nuk janë të lidhur me kalimin e ndonjë sëmundje, menjëherë kërkoni ndihmë mjekësore. Diagnoza e hershme e endometritis akute do të lehtësojë trajtim dhe për të parandaluar zhvillimin e sëmundjeve.

  Shenjat e tërthorta të endometritis mund të shihet në ekzaminimin me ultratinguj. Një mjek me përvojë mund të dallojë simptomat si fazën fillestare të sëmundjes dhe formën e saj kronike. Në përgjithësi, jehonë shenja të endometritis përcaktuara me:


 • duke u rritur mitrës;

 • trashësia e endometrium;

 • Prania e mbështjelljes në mitër. • Në эhopryznakov endometritis, e cila tregon një provim me ultratinguj, simptomat shfaqen në anketë pacientit. Në mënyrë tipike, shqyrtimin dhe analizimin e ankesave të grave rregullsinë e ciklit menstrual, mjeku juaj do të vënë një diagnozë paraprake dhe vlerësim të mëtejshëm.

  Në qoftë se shenjat e ultrazërit endometritis nuk jep një tablo të plotë të ashpërsia dhe zhvillimin e sëmundjeve, biopsi endometrial jep më shumë informacion. Si biopsi është mjaft i komplikuar dhe procedurë e dhimbshme, një analizë e tillë bëhet vetëm në raste të rënda.


  Endometritis patrajtuar merr një më të rënda dhe mund të shkaktojë shterpësi. Vlen të përmendet se të rrjedhshëm apo endometritis nedolikovanyy, blerja kronike, ndikon organet e tjera të trupit të njeriut.