Endometrioza jashtme

Endometrioza jashtëm - një nga varietetet e sëmundjes, e cila duket si përhapja e indeve endometrial jashtë mitrës. E rrezikut - gratë 35 deri 40 vjet. Endometrioza vulvë është i treti, pas inflamacion dhe fibroids mitrës, incidenca e sistemit gjinekologjike.

Simptomet e Endometrioza jashtme


Endometrioza jashtme ka simptomat e mëposhtme:

 • ciklet menstruale të dhimbshme;

 • dhimbje gjatë raportit seksual;

 • Kapsllëk funksionale;

 • Çrregullime urinim;

 • gjak në urinë;

 • infertilitetit;

 • dhimbja e legenit;

 • Ndryshimet strukturore në sferën seksuale;

 • përçarje e sistemeve fqinje dhe organeve;

 • Përkeqësimi i gjendjes psikofizik të grave.


 • Endometrioza e jashtme ka një shenja jospecifik klinike dhe janë zakonisht jo shumë e theksuar. Identifikimi ajo mund të, duke pasur parasysh simptomat e mësipërme dhe kur shihet mjeku.
  Ndodh formë brendshme dhe të jashtme të Endometrioza - një gjendje në të cilën, përveç vezore dhe peritoneum legenit, siç mund të shihet në rritje në myometrium endometrium. Mitra rritet në madhësi dhe bëhet i formë të rrumbullakosura.

  Trajtimi i Endometrioza jashtme


  Endometrioza jashtme trajtohen testuar me sukses disa teknika të njohura konsiderojnë mënyra për t'u marrë me të.

 • Terapia e barnave. Përfshin hormonet si Danoval, Danol, buserelin, Dekapeptil, Diferelin, Zoladex, Tsytratyd, Duphaston, Utrozhestan.

 • Trajtimi kirurgjik - laparoscopy. Vatra e identifikuara janë shkatërruar duke përdorur një lazer, mjet elektrike apo mekanike.

 • Trajtimi i kombinuar përfshin një kombinim të të dy metodat.


 • Trajtimi i Endometrioza jashtëm zakonisht jep rezultate të shpejta dhe të suksesshme edhe në qoftë se sëmundja është mjaft e drejtuar. Për më tepër, për të arritur rezultatin kryesor të trajtimin e sëmundjeve gjinekologjike - shtatzënisë pas masave të trajtimit dhe pamundësisë për të krijoj në mënyrë të zakonshme përdorë metoda alternative të fekondimit.