Gjetur një trajtim të ri të Endometrioza

Metoda e trajtimit të përdoret për të parandaluar një përsëritjes së kancerit të gjirit në periudhën grave postklimakterychnomu, tashmë duket te premtuar per trajtimin e endometriozes, sipas nje studim fundit.
Hulumtuesit vlerësuar gjendjen e 10 pacientëve me Endometrioza moderuar ose të shqiptuar, të gjithë prej të cilëve janë trajtuar duke përdorur ilaçe ose kirurgji me rezultate të kënaqshme.
Çdo grua mori 25 Letrozole mg (Femara) dhe 25 mg progestin për gjashtë muaj. Në fund të studimit të gjithë pacientët Endometrioza ose zhdukur ose reduktuar në mënyrë të konsiderueshme.

Studimi gjithashtu tregon një rënie të konsiderueshme në simptomat e dhimbje të lidhur me Endometrioza. Dhjetë nga 10 pacientëve vuri në dukje një rënie të konsiderueshme në dhimbje në bark. Rezultati mesatar për dhimbje para se të trajtimit ishte 622 me rezultatin maksimal të barabartë me 10. Pas trajtimit, rezultati mesatar rënë në 252. Efektet më të shpeshta anësore janë gjakderdhje të parregullta ndodhur aksidentalisht ose të moderuar "Tides" - Të gjitha të cilat janë toleruar mirë.
Letrozole - është një inhibitor aromatas. Ekipi më herët hulumtim ka gjetur se aromatase enzimë, merr pjesë në formimin e pranishëm estrogjenit në indet endometrial e grave me Endometrioza. Për më tepër, kjo enzimë është në gjendje të sayazytsidtvorennya, duke krijuar një cikël negativ të prodhimit të estrogjenit. Lead studiues Serdar Bulun (Serdar Bulun), MD e Spitalit Northwestern Memorial në Çikago, ka thënë: "Kjo shpjegon pse pavarësisht kirurgji, trajtimin e hormoneve dhe hysterectomy, shumë gra vazhdojnë të vuajnë nga simptomat e Endometrioza".