Jeanine dhe Endometrioza

Endometrioza është tani shkaku kryesor i infertilitetit shumë gra. Ende ekziston një debat në mesin e mjekëve se si për të trajtuar një sëmundje që përfundimisht ajo ishte në gjendje që të bëhet nënë. Studimet e fundit dijetarët thonë se aftësia për të lezioneve të rritjes Endometrioza dhe depërtimit në inde të afërt e bën atë në afërsi të tumorit.
Qëllimi i trajtimit të Endometrioza vjen poshtë për të ndaluar përhapjen dhe atrofi vatra e sëmundjes.
Fundmi, per trajtimin e semundjeve, së bashku me agonist GnRH përdoren shumë efektin kontraceptiv nga droga, veçanërisht medikament siç Jeanine.

Trajtimi i Endometrioza mitrës Zhanynom


Dienogest, e cila është pjesë e drogës është progestogen që ndalon përhapjen e nyjeve endometrial. Pritja Zhanyna e Endometrioza çon në regres pothuajse të plotë të lezioneve endometrial.
Si Jeanine përmban një hormon estradiol, drogës jo vetëm shëron Endometrioza, por gjithashtu ofron një cikël të plotë grua menstrual.
Mjet për më tepër ka bioavailability të lartë, për këtë arsye është shumë e rëndësishme fakti që trajtimi efektiv duhet të marrin doza të vogla të drogës.

Sipas hulumtimeve mjekësore në Endometrioza aplikimit Zhanyna çon në njësitë zhdukjes Endometrioza (me forma jo të rënda të sëmundjes) ose faljen e pjesshme në 85% të rasteve.
Prandaj, duke iu përgjigjur pyetjes nëse Jeanine trajton Endometrioza, mjekët pajtohen se kjo tregon një shkallë të lartë të efikasitetit në trajtimin e kësaj sëmundjeje.

Si duhet të marr Jeanine në Endometrioza?


Për udhëzime Jeanine në endometriozes duhet pi tabletë një herë në ditë, mundësisht në të njëjtën kohë për 21 ditë, pa ndërprerje. Atëherë ju duhet të bëni një pushim prej shtatë ditësh dhe të fillojnë marrjen paketë tjetër.

Jeanine fillojë duke marrë drogë me nevojën Endometrioza në ciklin ditën e parë (dita e parë e menstruacioneve). Metoda e fillimit mund të jetë cikli 2-5 ditë, por jo më vonë.
Shumë gra pyesin se sa nevoja për të pirë Jeanine në Endometrioza, sëmundja u tërhoq. Në praktikën klinike përdoret aktualisht skemën e kontracepsionit të zgjatur në të cilën Jeanine dhe mjete të ngjashme duke marrë atë në mënyrë të vazhdueshme për 60 dhe 80 ditë. Kjo skemë është mjaft premtuese për trajtimin e Endometrioza dhe trajnim për gratë me këtë sëmundje para shtatzënisë.

Kundërindikimet për përdorimin Zhanyna


Ashtu si me çdo të drogës Jeanine ka contraindications saj. Ai nuk ishte obligim për:

 • diabeti me pėrshkueshmėrisė të dëmtuar kapilar;

 • trombozë dhe thromboembolism;

 • infarkt miokardi, çrregullimet cerebrovaskulare;

 • gjakderdhje vaginale e shkakut të panjohur;

 • dështim të mëlçisë dhe sëmundje të rënda të mëlçisë;

 • pancreatitis;

 • migraines me simptoma neurologjike;

 • hypersensitivity;

 • prania e faktorëve të rrezikut për trombozë;

 • tumoret e mëlçisë;

 • tumoret e hormoneve-të varur të gjirit ose organeve gjenitale;

 • Shtatzënisë dhe laktacionit.


 • Janine mund të merren për të trajtuar Endometrioza dhe praninë e fibroids. Në qoftë se ajo nuk është më e madhe se 2 cm, atëherë kjo drogë do të ndihmojë për të ndaluar rritjen e saj.

  Çfarë mund të zëvendësojë Jeanine në Endometrioza?


  Në Endometrioza vend mjeku Zhanyna gjithashtu mund të caktojë përgatitjet e tjera kontraceptive orale. Ajo mund të jetë Yarina, Klayra ose Vyzanna ose produkte të tjera që përmbajnë dienogest.