Zorrëve Endometrioza - Simptomat

Endometrioza zorrëve në gratë - e ashtuquajtura vatra Endometrioza extragenital kur sëmundja është zbuluar jashtë sistemit riprodhues.

Endometrioza zorrëve dhe simptomat e saj


Zorrëve Endometrioza zakonisht zhvillohet si proces i mesëm vonë fazat e sëmundjes zjarri përhapur zonat gjenitale. Si lezioni parësor zorrëve është jashtëzakonisht i rrallë dhe ka të ngjarë në rritje si rezultat i hematogjene elementet e transportit endometrium në murin e zorrëve.

Simptomet karakteristike janë kapsllëk ose zorrë çrregullime periodike, të shoqëruar nga cramping dhimbjet në zonën e barkut.

Simptomet e Endometrioza sigmoid


Kryesisht sëmundje prekur zorrës së trashë, ndërsa 70% e rasteve diagnoza e Endometrioza atribuohet pjesët e poshtme të zorrës së trashë sigmoid dhe rektumit. Mbizotërues lokalizimin extragenital Endometrioza janë fusha të tilla si zorrës së trashë dhe retrotservykalnaya retrovahynalnaya.
Simptomet e Endometrioza zorrë - dhimbje në bark para dhe gjatë ciklit menstrual, rrit vanitet, rrallë - diarre. Procesin e përhapur në mukozës së zorrëve të mëdha të shoqëruara me rritje dhimbje, spazma, pamjen kapsllëk, bloating, shkarkimin e vështirë të gazit, të përzier, papastërtitë përgjakshme mukusit në meshat fekal.

Zorrës së trashë Endometrioza - Simptomat


Pjesa më e madhe e simptomave manifest si rezultat i veprimit irrituese nyjet endometrioid të vendosura në hapësirë ​​ose Recto-vaginal mur ndarës Douglas.
Shumica vatra endometrial indeve të vendosura në muret e rektumit. Në disa raste, nuk është thekshëm Endometrioza.
Shfaqja e simptomave të zorrëve lidhur me raste të tilla me praninë e mbështjelljes, duke çuar në peretysnennya zorrëve dhe compression.