Endometrioza Kanceri i qafës së mitrës - trajtimiEnde nuk e kanë përcaktuar shkakun e saktë të patologji endometrial kur ajo përhapet jashtë mitrës, duke çuar në zhvillimin e Endometrioza. Qelizat endometrial mund të lokalizuar si jashtë mitrës, dhe në trashësinë e saj, shtresa e jashtme në zonën cervikale.

Çfarë është Endometrioza dhe kanceri i qafës së mitrës si duket?Endometrioza është i lidhur me ndryshimet në nivelet e hormoneve të gruas gjatë ciklit menstrual. Gjithashtu në zhvillimin e saj të luajë një rol trashëgim, përçarje e sistemeve të imunitetit dhe endokrine. Endometrioza mund të provokojë erozionin, dëmtimin e qafës së mitrës, të marra nga ndërhyrjet e ndryshme mjekësore dhe trauma pas lindjes.

Si për të trajtuar Endometrioza e qafës së mitrës?


Endometrioza qafës nënshtruar trajtimit kryesisht hormonal. Giperestrogenii nevojshme për të shtypur trupin. Droga destinuara per trajtimin, duhet të përmbajë komponente hestohennыe. Më të përdorura jo-ovlon, norkolutom, Tryzyston, Minizyston. Paralelisht, është e nevojshme për të shtypur funksionin menstrual ovarian. Për këtë Honozol përshkruara.
Gjithashtu tregohet terapi anti-inflamator. Ai përfshin një numër masash për të ndihmuar të përballuar me sëmundje, gjegjësisht përdorimin e agjentëve të zgjidhjes, terapi antioxidant, oksigjenimit hiperbarike (dhoma lartësi), stimulim imunitar, fizioterapi. Kur dështimi i dy trajtime, ndërhyrja kirurgjike është trajtimi i nevojshëm dhe më pas për qëllim parandalimin e përsëritjes.

Në prani të natyre simptomatik të sëmundjes, endometriosis përdorur djegurit i qafës së mitrës përdorur Cryotherapy ose electrocoagulation. Në varësi të shkallës së shkatërrimit përdorur lloje të ndryshme të operacioneve. Pacientët të cilët përmbushur funksionin e riprodhimit dhe të ndjejnë dhimbje të rënda në legen, mund t'i nënshtrohet hysterectomy.