Endometrioza - Simptomat

Endometrioza - një sëmundje mjaft e zakonshme dhe të rrezikshme gjinekologjike. Ajo karakterizohet nga fakti se endometrium (rreshtim mitrës) e gjakut menstrual aktuale vjen nga mitër të organeve fqinje dhe vendoset mbi to.
Kjo mund të çojë në lezionet e mitrës, vezore dhe organeve të tjera. Rezulton pako rritet në inde dhe provokon pamjen e mbështjelljes dhe cysts.

Endometrioza - Shkaqet dhe simptomat


Deri më sot, shkencëtarët nuk mund të japë një përgjigje të qartë në pyetjen në lidhje me shkaqet e sëmundjes. Ndër faktorët që shkaktojnë sëmundje, e quajtur: inflamacion kronik të organeve riprodhuese, ndërprerjeve hormonale, abortit, zakone të këqija dhe stresit sistematik.

Cilat janë simptomat e vërejtura në Endometrioza? Gjendja e çdo grua ka një të veçantë dhe varet nga faza e sëmundjes. Konsideroni shenjat e zakonshme dhe simptomat e Endometrioza:

 • dhimbje barku, i pavarur nga ciklit menstrual;

 • parehati gjatë intimitetit seksual;

 • shkarkimin nga organet gjenitale ndërmjet periudhave menstruale;

 • cikli i parregullt menstrual;

 • infertilitetit;

 • paqëndrueshmëri emocionale;

 • dobësi, marramendje, ethe.


 • Në mënyrë tipike, në fazat e hershme të sëmundjes bën vetë ndihet. Dhimbje akute të fillojë të shfaqet në fazat e mëvonshme të sëmundjes.
  Në lezione Endometrioza sëmundje qafës së mitrës ka simptoma të veçanta të tilla si dhimbje të forta në bark dhe diktim të errët në mes të periudhave të menstruacioneve. Gjithashtu, hëna mund të shoqërohet me dhimbje në rritje.
  Identifikimi Ovarian simptomat Endometrioza ndihmë të tilla si dhimbje të moderuar ose të rënda në ijë për 1 - 5 ditë para dhe gjatë menstruacioneve. Në disa raste duket bloating.

  Endometrioza dhe menopauza
  Shumë shpesh Endometrioza zhduket në menopauzë. Arsyeja është se me fillimin e menopauzës, trupi i gruas ul sasinë e estrogjenit të prodhuar. Kjo çon në zhdukjen graduale të sëmundjes.
  Por në të njëjtën kohë, ka raste kur simptomat menopauzë e Endometrioza vazhdojnë. Dhe shpesh sëmundje e fshehtë ndikon tek gratë me mbipeshë apo diabet. Dhe sot e kësaj dite, mekanizmi i sëmundjes nuk është plotësisht pyetje të qarta dhe më shumë se përgjigje.

  Efektet e Endometrioza
  Endometrioza - një sëmundje shumë të rrezikshme që mund të ketë pasoja serioze. Injorimi simptomat e Endometrioza dhe mungesën e trajtimit të duhur, mund të çojë në format kronike të sëmundjes. Nga ana tjetër, siç u përmend më lart, përveç dhimbje kronike, ajo është e mbushur me formimin e mbështjelljes dhe cysts në indet e prekura. Në fazat e mëvonshme të sëmundjes tashmë është e vështirë për të ruajtur indin e prekur, e cila mund të çojë në kirurgji dhe shterpësinë.
  Si për të kuruar sëmundje?

  Zbulimi me kohë i Endometrioza do të parandalojë zhvillimin e mëtejshëm të sëmundjes. Varësisht nga faza e sëmundjes janë qasje të ndryshme.
  Në fazat e hershme - konservatorë (droge) terapive të bazuara në terapi të hormoneve dhe të barnave anti-inflamator. Të shpejtë kirurgjikale e vërtetë në rastet kur trajtimi konservativ nuk e ka prodhuar rezultatin e pritur.
  Ajo duhet të jetë i vëmendshëm ndaj trupit tuaj dhe kur simptomat e para të Endometrioza do të shkojnë për të konsultoheni me një specialist. Gjithashtu, mos harroni provimet vjetore parandaluese. Trajtimi i suksesshëm dhe me kohë i ndihmon të rivendosur funksionin riprodhues të trupit dhe aftësinë për të ndjehen lumturinë e amësisë.