Endometritis dhe Endometrioza - dallimet

Gratë shpesh përballen me sëmundje të ndryshme të grave, si shumë prej tyre ata e dinë çdo gjë, ose pothuajse çdo gjë. Por ka sëmundje që janë ngatërruar shpesh me njëri-tjetrin, si, për shembull, endometritis dhe Endometrioza, dallimet janë për grua të zakonshëm të nënkuptuar, duke gjykuar nga emrat e tyre. Në të njëjtën kohë endometritis dhe Endometrioza - një shumëllojshmëri të sëmundjeve që kërkojnë qëndrim të ndryshëm ndaj dhe trajtim. Zakonshme te tyre është se ato janë të lidhura me shtrese te brendshme te uterusit - endometrium. Konsideroni dallimin në mes endometrium e Endometrioza.

Endometrioza dhe endometritis - dallimet kryesore


Prandaj, Endometrioza - është:

 • situatë ku qelizat endometrial të shkojë në organet e tjera, duke ruajtur funksionin e tyre, pra, duke qenë në gjendje të prodhojë dhe përhapja e gjakderdhje, për shembull, mund të shkaktojnë proceset commissural ku ata nuk duhet të jetë;

 • sëmundje që është shumë e vështirë për të zbuluar (kjo kërkon metoda të veçanta të diagnozës);

 • një kusht që manifestohet në më të bollshme se gjakderdhje normal menstrual, dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale, duke tërhequr përsëri dhimbje;

 • një sëmundje që përhapet përtej organeve riprodhuese (p.sh., duke goditur zorrë).


 • Nga ana tjetër, endometritis - është:

 • inflamacion sipërfaqen e brendshme të mitrës, e cila zhvillohet në forma të ndryshme dhe është shkaktuar nga ndryshimet hormonale, infeksionet, dhe kështu me radhë p..;

 • kusht, simptomat e të cilat janë të dukshme nga dita e katërt pas infeksionit (në formën e gjakderdhje, dhimbje në fund të barkut, urinim të dhimbshme, qelb ose gjakderdhje);

 • vetëm zonat gjinekologjike sëmundje.


 • Rrjedhimisht, Endometrioza dhe endometrit, dallimi mes tyre është e qartë, është sëmundje krejtësisht të ndryshme. Ata kanë të përbashkët është se ata janë po aq të dëmshme për shëndetin e grave dhe funksionet riprodhuese të organizmit të femrës. Të dy shtetet:


 • mund të shkaktojë shterpësi, pra pamundësinë për të konceptoj ose mbajnë fëmijën;

 • janë në forma akute dhe kronike;

 • ndonjëherë përsëritet;

 • kërkojnë trajtim profesional.


 • Është e rëndësishme të kujtojmë se dy problemet nuk mund të eliminohet mjetet juridike homeopatik, bimor simptomatike apo vetë-mjekoj. Në qoftë se një grua ka një shqetësim, ajo duhet të shkoni te mjeku, t'u testuar, ajo synon të kalojë testet, dhe pas identifikimit shkaqet gjendja e keqe ajo duhet vetëm të marrë të gjitha drogat gjinekolog synuara.