Endometrioza - shkaqet

Endometrioza - një inflamacion i shtrese te brendshme mukozale të mitrës. Duhet të theksohet se sëmundja mund të ndikojë në organe të tjera, dhe në mungesë të një trajtimi kompetent reflektuar në të gjithë trupin. Shkaqet e Endometrioza mund të ndryshojnë, por në çdo rast të sëmundjes kërkon trajtim kirurgjik.


Shkaqet e EndometriozaSëmundja shkakton është një grup i mikroorganizmave, duke përfshirë:


 • Coli Escherichia;

 • Klamidia;

 • streptokoket;

 • Klebsiella;

 • Mycobacterium tuberculosis;

 • эnterobakter;

 • shufra difterie;

 • Proteus;

 • Mycoplasma. • Shkaku i Endometrioza mitrës është zakonisht i rritëse infeksion rrugë, pra me anë të trupit të vaginës dhe mitrës. Një mënyrë për të depërtimit të patogjenëve në mitër janë lloje të ndryshme të manipulimit gjinekologjike.

  Ndër faktorët pse ndodh Endometrioza, ju mund të vendosni:


 • ofrimit të komplikuar me dëmtime shoqëruese;

 • aborti;

 • curettage i uterusit;

 • manipulimet diagnostike;

 • seksion cesarean. • Postpartum Endometrioza pas lindjes natyrale ndodh në 3-5%, duke rezultuar në cezariane - në 10-15% të rasteve. Sëmundja zakonisht manifeston 2-3 ditë dhe kërkon trajtim në spital.

  Endometrioza kundër një sfond të sëmundjeve infektive

  Shkaku i Endometrioza mitrës në shumicën e rasteve është infeksioni, sëmundjet seksualisht të transmetueshme - gonorrea, trichomoniasis, klamidia dhe të tjerët. Nuk këto sëmundje të shkaktuar inflamacion i shtresës mukozës të mitrës, dhe, në mungesë të marrjes së trajtimit kronike. Kjo është arsyeja pse një nga shkaqet e Endometrioza dhe kancerit ovarian është seksi pa dallim. Për parandalimin e sëmundjeve dhe të diagnostikimit të hershëm, ekspertët rekomandojnë rregullisht marrin pjesë kabinetit gjinekolog.


  Shkaqe të tjera të Endometrioza dhe pasojat  Inflamacion i endometrium shpesh zhvillohet në sfondin e imunitetit të reduktuar. Kjo është arsyeja pse një rol të rëndësishëm në parandalimin e sëmundjes është një mënyrë jetese të shëndetshme, dietë e duhur dhe refuzimi zakone të këqija, duke përfshirë të drogës, alkoolit dhe nikotinës.

  Gjithashtu i njohur shkaqet psikologjike Endometrioza - stresi kronik dhe lodhje të përgjithshme të trupit. Përveç kësaj, zhvillimi i sëmundjeve që ndikojnë në:

 • mangësi vitaminë;

 • dehje;

 • vaginë dysbiosis;

 • Dështimi në përputhje me higjienën personale. • Një nga shkaqet e sëmundjes Endometrioza - çekuilibër hormonal. Fakti që inflamacion dhe përhapja e endometrium ndikohet nga estrogjenit, ndërsa për refuzimin shtresë funksional është përgjegjës si progesterone hormon. Me prodhimin e pamjaftueshëm të progesteronit endometrium nuk refuzuar dhe vazhdon të rritet, duke shkaktuar zhvillimin e sëmundjes.

  Simptomat dhe shkaqe të endometriozes mund të jetë i ndryshëm mjaft - një sëmundje varet nga lloji i patogjen dhe sistemit imunitar, por nëse endometriosis paperpunuar çon në një numër të komplikimeve. Endometrioza akute (faza fillestare) shkon në sëmundjet e tjera më të rrezikshme apo merr kronike.


  Komplikimi kryesor i Endometrioza, e cila është frikë e çdo gruaje është sterilitet. Kjo varfëri në sfondin e sëmundjes merr forma të ndryshme: borisë, endokrin, imunitar, peritoneal. Përveç kësaj, Endometrioza, madje edhe kur ndodh shtatzënia komplikon kursin e saj, dhe rrit gjasat e abortit. Kjo është arsyeja pse në shenjat e para të sëmundjes duhet menjëherë të konsultoheni me një profesionist kompetent.