Endometritis - Simptomat

Endometritis - një nga sëmundjet më të mëdha të grave, të cilat mund të çojnë në pasoja të rënda të tilla si gjakderdhje mitrës, gabim dhe madje edhe shterpësinë. Kjo është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme të dini se si ajo kthehet endometritis, të jetë në gjendje për të dalluar simptomat e kohës kronike dhe akute endometritis për të kuruar atë, pa pritur për komplikime.

Shkaqet e endometritis


Endometritis është një inflamacion i shtresës së indeve që linjat brenda uterusit (i quajtur endometrium). Kjo sëmundje është më shpesh shkaktohet nga një infeksion që ka depërtuar në steril me mitër përkufizim. Kjo është:


 • për shkak të ndryshimeve në microflora e vaginës (p.sh., dysbacteriosis);

 • për shkak të shkeljes së mukusit cervikal gjatë ndërprerjeve të hormoneve në trup;

 • si rezultat i rënies së përgjithshme të imunitetit;

 • me imoralitet;

 • për shkak të mosrespektimit të higjienës personale.


 • Përveç kësaj, endometritis mund të zhvillohet në gratë pas lindjes, abortit, instalim pajisje intrauterine dhe ndërhyrjeve të tjera mjekësore. Me pak fjalë, infeksioni nuk është e vështirë të depërtojnë në mitër, dhe nuk duhet të jetë afër në kohë në njoftim shenjat e shfaqjes.


  Simptomet kryesore të endometritis


  Në foto akut dhe vonuar endometritis klinike të sëmundjes është dukshëm e ndryshme. Për shembull, në grua akute endometritis shqetësuar për dhimbje në bark të ulët, duke ngritur temperaturën në 38-39 ° C, dridhura, dobësi, gjakderdhje (ndonjëherë qelb) shkarkimin nga vagina. Sëmundja zhvillohet shpejt, dhe shenjat janë tashmë të dukshme në 3-4 pas ditës së infeksionit.
  Këto simptoma (sidomos një rritje të mprehtë në temperatura, pa dëshmi të ndonjë sëmundje tjetër) duhet t'ju çojë në pritjen në klinikën antenatale. Nëse ata janë të bashkuar nga gjakderdhje e harlisur, ajo është shkak për shtrim të menjëhershëm. Forma akute e endometritis duhet të trajtohet në një spital, në këtë rast, mjekët zakonisht përshkruajnë antibiotikët dhe heqjen e pikatore për dehje.

  Simptomet e endometritis kronike zakonisht jo aq të dukshme: ai periodikisht tërhequr dhimbje në bark të ulët, dhimbje në ekzaminimin gjinekologjik mitrës. Izolimi i endometritis shpesh të pakta, mazhuschie; Ata mund të ndodhë menjëherë pas menstruacioneve apo në mes të ciklit. Endometritis kronike mund të mos rezultojnë dolechennoy formën e vet akute, pas një operacioni të përsëritura për gjakderdhje dhe kështu me radhë. Z. vlerë të madhe këtu ka sistemin imunitar.

  Diagnoza e endometritis


  Në mënyrë që të bëjë një diagnozë të endometritis, mjekët zakonisht përdorin metodat e mëposhtme.


 • Ekzaminim gjinekologjik (ju do të vini re një rritje në kancer dhe dhimbjen e saj, komplikimet si inflamacion i shtojca).

 • Pacienti Poll: ankesat e saj dhe të monitorojnë ciklin e tyre.

 • Gjakut komplet (nivele të larta të leukociteve dhe ESR zakonisht tregon praninë e inflamacionit në trup).

 • Testet laboratorike (PCR) për infeksionet fshehur që mund të shkaktojnë sëmundje.

 • Ultratinguj Transvaginal, e cila ju lejon të shihni mitër zgjeruar shtresë të trashë të ngjitet endometrial janë brenda mitrës (endometritis dyshuar kronike). Ultratinguj Megjithatë, pajisja mund të shihet vetëm jehonë shenja të tërthorta të endometritis.

 • Biopsi endometrial - analiza më informative, të cilat, megjithatë, është përdorur vetëm në raste të vështira.

 • Hysteroscopy - shqyrtimi i mitrës me anë të një instrumenti të veçantë - hysteroscope. Ajo është përdorur jo vetëm për diagnozën, por për disa manipulime gjinekologjike, por ka një numër të contraindications, duke përfshirë gjakderdhje mitrës.


 • Nëse ju endometritis dyshuari shihni një mjek menjëherë. Në qoftë se koha për të shërohen, atëherë lënë prapa endometritis akute nuk shkaktojnë shqetësim ju.