Endometritis dhe Endometrioza - çfarë është ndryshimi

Shumë gra, dëgjoi një diagnozë "endometritis" apo "Endometrioza", besoj se kjo është e njëjta sëmundje. Kjo është në të vërtetë dy sëmundje të ndryshme që kanë një gjë të përbashkët - një sëmundje e lidhur me një shtresë të mitrës të brendshme, të quajtur endometrium.
Dallimi kryesor nga endometritis Endometrioza është se sëmundja e parë - është inflamacion në rreshtim të mitrës, është në një formë të ndryshme të shkaktuara nga shkaqe të caktuara (infeksion, ndryshimi hormonal, etj), sëmundja e dytë - një endometrial tranzicion qeliza të organeve të tjera të ruajtjen e funksioneve të veta.

Të dy sëmundje - dhe endometritis dhe Endometrioza, dallimi mes tyre është e qartë dhe mjaft i madh, duke shkaktuar dëme të njëjtin funksion riprodhues të trupit të femrës dhe kërkojnë trajtim të menjëhershëm. Ajo duhet të kihet parasysh se në rastin e Endometrioza pacientit krejtësisht yzlechyvsheysya duhet të konsiderohet nëse për pesë vitet e fundit, vëzhgimet nuk kanë krijuar xhepa të reja të sëmundjes.

Endometrioza dhe endometritis - Karakteristikat kryesore • Endometritis . Simptomat janë të dukshme në ditën e katërt pas infeksionit, mund të ketë gjakderdhje, ndjeu dhimbje barku, dhimbje gjatë urinimit, shkarkimit të përgjakshme-purulent. Ndodhin në formën akute dhe kronike.

 • Endometrioza . Kjo sëmundje është veçanërisht e fshehtë në atë që mund të zbulojë duke përdorur metodat speciale të ekzaminimit. Pa to, pacienti mund të vërehet në një gjakderdhje më të rënda gjatë menstruacioneve, dhimbje gjatë raportit seksual, duke tërhequr dhimbje në të ulët mbrapa.

 • Endometrioza dhe endometritis janë edhe dallimet në fushat e therjes. Nëse endometritis - një sëmundje e sistemit të pastër gjinekologjike, Endometrioza mund të përhapet përtej sferës seksuale, për shembull, goditi zorrët.


 • Atë që është e ndryshme nga endometrium e endometriozes?


  Pra, ne kemi gjetur se endometritis dhe Endometrioza ndryshojnë shumë:

 • manifestime fiziologjike (me simptoma të ngjashme);

 • Zona e dëmit;

 • Trajtimet;

 • Kushtet heqjen diagnozë.


 • Natyrisht, dy krejtësisht të ndryshme sëmundjeve, Endometrioza dhe endometritis trajtim gjithashtu do të ketë mënyra krejtësisht të ndryshme. Dhe në qoftë se jo forma shumë të avancuara të përdorimit të antibiotikëve endometritis konvencionale mund të japin rezultate të mira, trajtimi i Endometrioza shpesh kërkon kirurgji.