Endometritis akute

Akute endometritis - një proces qelbëzuese infektive që ndikojnë në epitelin apo muskujve të butë të mitrës. Sëmundja zhvillohet në sfondin e imunitetit të reduktuar në situatat kur trupi është në gjendje për t'i rezistuar agjent patogjene. Endometritis akute që rezultojnë nga formimi i endometrium ose erozioni mëngjes.
Më të prirur për këtë sëmundje në gratë gjatë hormonal - menopauzës, ciklit menstrual, në fillim të periudhës pas lindjes. Arsyet kryesore për shkelje shenjte mbuluar эpytelyarnoho endometritis akute përfshijnë si në vijim:


 • Instalimi intrauterine kontraceptive (spiralet);

 • aborti apo lindja nga komplikimet;

 • Operacionet në mitër.


 • Simptomet e endometritis akute


  Simptomet e endometritis akute ndryshe formën kronike gjithmonë e shënuar në mënyrë të qartë kështu që ju mund të shpejt të diagnostikuar sëmundjen dhe të fillojnë trajtimin. Simptomat kryesore:

 • temperaturë të lartë e trupit;

 • shkarkimi jonormal nga trakti gjenital;

 • dhimbje barku me ndikim në shpinë.


 • Trajtimi i endometritis akute


  Trajtimi i endometritis akut në bazë të marrë drogë antimicrobial. Që inflamacion mund të shkaktojë gamë të madhe të patogjene, pacientët administruar antibiotikët spektër të gjerë. Si një terapi plotësuese përdoren fizioterapi, duke marrë vitaminat dhe drogë ranozazhyvlyayuschyh.

  Në mungesë të sëmundjes kujdes mjeksor mund të rrjedhë në formë Subacute. Kjo e komplikon diagnozë dhe trajtim. Subacute endometritis karakterizohet ngjashme me simptome akute, por ata janë më pak të theksuara:

 • temperaturë të lartë, por shkon nga norma;

 • dhimbjet janë tërhequr karakterin.


 • Endometritis Subacute është kalimi nga akute në format kronike të endometritis. Gjendja është zakonisht vonohet. Trajtimi i Subacute endometritis domosdoshmërisht përfshin antibiotikët fuqishëm dhe adjuvants.

  Për të parandaluar grua endometritis duhet të jetë i vëmendshëm për shëndetin e tyre. Rregullisht marrin pjesë gjinekolog, sëmundjet kohë trajtojnë inflamator, jo vetëm sfera seksuale. Pas ndërhyrjeve mjekësore në periudhën e pas lindjes me kujdes të vëzhgojnë higjienën personale, për të shmangur stresin e lartë, hipotermi në një kohë deri sa endometrium nuk shëruar pas dorëzimit apo manipulim intrauterine.