Duphaston e Endometrioza

Endometrioza - një sëmundje që shpesh ndodh në gratë e moshës riprodhuese. Për trajtimin e patologjive mund të përdoren droga të ndryshme dhe metodat, por Duphaston më të zakonshme dhe efektive konsiderohet në Endometrioza.

Rreth sëmundjes

Endometrioza - një shtim të shtresës mukozale të mitrës. Vlen të përmendet se sëmundja mund të ndikojë në organe të tjera, por është më e zakonshme në sistemin riprodhues të femrës. Nën ndikimin e estrogjenit në mitër është rritja e indeve Endometrioza, të ngjashme në strukturë me mukozës. Për shkak të nivelit të reduktuar të progesterone në endometrium nuk hodhi poshtë fazën e dytë të ciklit menstrual, e cila çon në formimin e Nyje dhe trashje e mureve të mitrës.


Duphaston Pritjes me Endometrioza


Duphaston është një analog sintetike e progesterone, e cila ndihmon për të rivendosur ekuilibrin hormonal në trup, ndalon përhapjen e endometrium dhe duke kontribuar në refuzimin e saj. Duphaston me Endometrioza dhe mitrës veçanërisht efektive dhe më të përdorura në fazat e hershme. Produkti lejon praktikisht të përballen me sëmundjen dhe, përveç kësaj, relativisht të sigurt për trupin e femrës.

Shumica Duphaston emëruar me Endometrioza dhe varfëri të shkaktuar nga shkelje të prodhimit të hormoneve seksuale. Rivendosjen e bilancit normale, drogës rrit gjasat e shtatzënisë. Duhet të theksohet se ndometryoza lechenyeэ duphaston mitër nuk pengojnë ovulacionit, dhe për këtë arsye nuk do të ndikojë në mundësinë e konceptimit. Kjo është arsyeja pse të drogës është shpesh përdoret edhe në trajtimin e infertilitetit.


Duphaston e Endometrioza: UdhëzimPara se të marrë drogë lexoni me kujdes udhëzimet. Si për të marrë Duphaston në эndrometryoze varet nga ashpërsia e sëmundjes. Ju duhet të shqyrtohen dhe të kalojë testet përkatëse. Prandaj, të pijshëm Duphaston e Endometrioza, zgjidh një mjek. Pas analizimit të rezultateve të anketës që monitoron specialist juaj do të përcaktojë kohën e drogës dhe dozen e saj.

Në mënyrë tipike, doza ditore Duphaston është i ndarë në disa faza. Në mënyrë tipike, droge marrë nga 5 deri në 25 ditë të ciklit menstrual. Në varësi nga shkalla e sëmundjes është duke marrë një kurs gjashtë muaj ose më shumë.


Vlen të përmendet se lejohet drogë gjatë shtatzënisë. Për më tepër, Duphaston është përshkruar shpesh në tremujorin e parë të shtatzënisë për të shpëtuar në mungesë diagnoza e progesterone. Ky medikament është i ndaluar në laktacion, sepse duke marrë në qumështin e nënës ndikon në zhvillimin e fëmijëve.


Efektet anësore të trajtimit të Endometrioza duphastonMjekët thonë se droga ka praktikisht nuk ka efekte anësore. Por praktika tregon se përdorimi Duphaston e Endometrioza mund të çojë në komplikacione të caktuara, duke përfshirë:


  • dhimbje koke, duke përfshirë edhe migrenë;

  • Zhvillimi i gjakderdhje rrugëdalje mitrës;

  • rritur ndjeshmërinë e gjirit;

  • përçarje e mëlçisë, gjasat e verdhëz;

  • anemi;
  • ënjtje;
  • reaksione alergjike.  • Mos harroni, vetë-ilaçe mund të çojë në pasoja më të trishtuara. Edhe të tilla një droge relativisht të sigurt nuk duhet të marrë Duphaston pa recetë. Përveç kësaj, doza droge dhe kohëzgjatja përcaktohet nga ashpërsia e sëmundjes, para se të marrë drogë, sepse ajo është më mirë që të konsultoheni me një profil profesional.