Droga hormonale në Endometrioza

Edhe ato gra që kujdesen për shëndetin e tyre, të prirur për sëmundje të tilla misterioze dhe të kuptuar të dobët të tilla si Endometrioza. Nëse thënë thjesht, atëherë Endometrioza - një shtim të endometrium mitrës.

Sëmundja është një problem i grave me moshë riprodhuese, por nganjëherë ka përjashtime. Në mesin e komunitetit femër shpesh ekziston një perceptim se sëmundja është e lidhur me kancerin. Në fakt ajo nuk është. Sëmundje të tilla si Endometrioza, nuk e ndryshon strukturën e qelizave dhe pronat e tyre atipike pamjen.

Sam endometrium, mukozën e mitrës, qelizat shtruara эndometryalnыmy që, me receptorët shumë të veçanta duke treguar selektivitetit të hormoneve. Ky lloj qelizë kudo në trupin e femrës nuk i plotëson. Kur sëmundja, qelizat endometrial migrojnë në organet e tjera të trupit, dhe të vazhdojë për të kryer funksionet e veta në vend të ri.

Trajtimi i hormoneve Endometrioza
Endometrioza ka një natyrë të qartë hormonozavisymuyu, kështu që mënyra kryesore për të trajtuar sëmundje - terapi të hormoneve.

Ka dy mënyra për të trajtuar këtë sëmundje: konservative dhe operative. E para përfshin përdorimin e barnave hormonale të përdorura për Endometrioza. Të gjitha emërimet duhet të bëhet nga një specialist i kualifikuar. Droga kryesore hormonale të përshkruara nga mjeku juaj janë:

 • antyhonadotropynы;

 • agoniste Gonadotropin-liruar hormon;

 • progestogen.


 • Gjatë trajtimit hormonal e Endometrioza është provuar edhe droga të tilla si Duphaston, Jeanine, Zoladex, Danazol, të cilët janë përfaqësues të grupeve të mësipërme.

  Në rrjedhën e drogës trajtimit hormonal shtypur funksion menstruale të grave, duke rezultuar në rritjen dhe përhapjen e lezioneve endometrial është ndërprerë. Sigurisht zgjatur në disa raste reduktohet zjarrin dhe zhduket. Në Endometrioza veçanërisht të rënda, mjekët rekomandojnë menopauza mjekësore krijimin e kushteve në të cilat kryer heqjen e cysts. Një alternativë e mirë për afat-gjatë ciklit depresioni (5 vjet) është pajisje intrauterine Mirena.
  Terapi hormon për Endometrioza nuk është i plotë pa përdorimin e drogës që ndihmojnë në luftën kundër sëmundjes. Këto janë:


 • droga anti-inflamatore;

 • antispasmodics (automjetet e përdorura në dhimbje të forta);

 • vytamynopreparatы. • Nëse pas terapi të zgjatur me tableta hormonale pohoi në Endometrioza, nuk ka përmirësim, mjekët përdorë për trajtim kirurgjik. Në këtë rast, pas një operacioni të suksesshëm, trajtimi i pilula hormonale Endometrioza përsëritet pas 6 muajsh.
  Të gjitha hormonet e trajtimit të sëmundjeve të tilla si Endometrioza, është kryer nën mbikëqyrjen e një specialisti.