Brendshme Endometrioza mitrës - Trajtimi

Nëse shtresa e brendshme e mitrës (endometrium mukozës) fillon të rritet në murin e brendshëm muskujve të mitrës, një sëmundje e quajtur Endometrioza brendshme ose ndryshe - adenomyosis. Rëndues filluar këtë proces patologjike më së shpeshti procedurat intrauterine mjekësore, duke krijuar kushte për infiltrimin e qelizave në sipërfaqen e myometrium plagë. Qelizat mund të marrë formën e njësive të vetme, të ngjashme me miomes, shpërndarë ose rritje të shumta.

Trajtimi i Endometrioza brendshëm të mitrës


Çdo e keqe për të trajtuar Endometrioza dhe të brendshme - aq më tepër si xhepat e tij nuk janë në sipërfaqe, por thellë në muskul. Së pari, ju duhet të përcaktojë se si për të trajtuar Endometrioza brendshme - konservative apo kirurgjike.
Trajtimi Konservatore është treguar për gratë e moshës riprodhuese që janë planifikuar për t'u bërë shtatzënë në të ardhmen. Varësisht nga ashpërsia, format e Endometrioza dhe përgjigja e tij për terapi hormonale, një grua hormonale e përcaktuar apo drogave jo-hormonale.

Qëllimi i këtij trajtimi - për të rivendosur ekuilibrin hormonal dhe aftësitë riprodhuese apo, anasjelltas, për të shlyer funksion menstrual të gruas. Trajtimi i Endometrioza brendshëm 1 dhe 2 gradë duke përdorur kontraceptivëve oral, estrogjenit dhe progesterone kundërshtarët.

Trajtimi kirurgjik i эndometyoza kancerit të brendshme


3 -4 shkallë adenomyosis janë një tregues për trajtim kirurgjik. Gjithashtu, arsyeja për kirurgji përfshijnë:

  • Forma gunga e Endometrioza brendshëm;

  • Tumoret shoqëruese e mitrës, vezoret;

  • lezione Endometrioza përhapur përtej mitër;

  • Nuk ka efekti i terapisë hormoneve.


  • Në mënyrë tipike, forma me gunga e adenomyosis është operacioni karakter orhanosohranyayuschyy. Kur lezione gjera Shperndare lënë mitra nuk arrin dhe duhet të mbështetet në heqjen e tij të plotë. Prandaj është e rëndësishme për të diagnostikuar sëmundjen, në fazën fillestare shmang trajtimin mënyra më pak radikale.