Vyzanna me Endometrioza

Endometrioza është e shpeshtë në mesin e grave të moshës riprodhuese një sëmundje në të cilën qelizat endometrial përhapur përtej.
Në këtë indet janë ndryshime që ndodhin në gjakderdhje mujore, duke çuar në inflamacion në indet përreth.
Shkaqet e sakta të kësaj sëmundjeje nuk janë të qarta. Me sa duket mekanizmi i sëmundjes përfshirë enzimat qelizore, receptorët për hormonet, mutacione gjen.
Për trajtimin e Endometrioza duke përdorur metoda të ndryshme, duke përfshirë një konservator, e cila është bazuar në marrjen e drogës hormonal që normalizuar vezoret dhe pengojnë rritjen e lezioneve endometrial. Këto droga përdorur në trajtimin e endometriozes përfshijnë Vyzanna. Efekti i saj është i ngjashëm me veprimin kontraceptiv të drogës Jeanine.

Vyzanna - metodën e aplikimit të


Për udhëzime pilula Endometrioza Vyzanna marrë një copë, duke pirë disa gllënjka ujë. Merrni drogës duhet të jetë në të njëjtën kohë. Fillimit të trajtimit të drogës e Endometrioza Vyzanna mund të jetë çdo ditë të ciklit.
Pas duke i dhënë një pllakat fund menjëherë të vazhdojë të marrë paketë tjetër. Pushim në marrjen e drogës nuk duhet të jetë.
Nëse ajo humbi marrë pilulën një herë ose pas marrjes se ka ndodhur të vjella apo diarre, efektiviteti i drogës është zvogëluar.

Kur kalojnë pilulë një grua duhet të pini 1 pilulë kur ajo mbahet mend atë, dhe të nesërmen për të marrë pilulën në kohën e zakonshme. E njëjta gjë duhet të bëhet me të vjella ose diarre.

Contraindications për trajtimin e endometriozes Vyzannoy


Kurë për Endometrioza Vyzanna nuk zbatohet për:

 • diabet me komplikime vaskulare;

 • disponueshmëria në këtë kohë të thrombophlebitis akut ose thromboembolism venoz;

 • tumoreve të mëlçisë, të dy në histori dhe në kohë reale;

 • arteriet dhe sëmundje të zemrës të shkaktuara nga lezionet aterosklerotike e anijeve;

 • një histori e verdhëzës cholestatic të shtatzënisë;

 • të rënda historia sëmundje të mëlçisë dhe në kohë reale;

 • prani ose tumore dyshuar hormoneve-të varur;

 • gjakderdhje vaginale e shkakut të panjohur;

 • glukozë-galaktoza malabsorption, mangësi lactase, intolerancën galaktoza;

 • hypersensitivity të substancave të përmbajtura në përgatitjen;

 • dhe në moshën 18 vjeç.


 • Udhëzime të veçanta për zbatimin Vyzannы


  Para se të caktojë Vyzannы pritje me Endometrioza, mjeku duhet të shqyrtojë me kujdes historinë mjekësore e gruas dhe të kryejë një ekzaminim fizik dhe gjinekologji.
  Është e nevojshme për të përjashtuar shtatzënisë. Gjatë terapisë ky i drogës për pacientët e rekomanduar metoda pengesë të kontracepcionit.
  Kur ju merrni Vyzannы shumë gra ovulacionit pengohet, edhe pse të drogës nuk është një kontraceptiv.
  Cikli menstrual është restauruar zakonisht brenda dy muajve pas trajtimit.

  Përdorimi Vyzannы në pacientët të cilët kishin një shtatzëni ektopike, ose shqetësime në tubat fallopiane zgjidhen vetëm pas analizës së përfitimit nga trajtimi dhe rrezikun e pritur.
  Vyzannu të merren për të trajtuar Endometrioza dhe praninë e fibroids në femra.
  Mbani në mend se nuk ka nevojë për të rritur rrezikun relativ të kancerit të gjirit në gratë që marrin përgatitjet estrogjenit-progestin të kombinuara, të cilat përfshijnë Vyzanna. Ky rrezik është reduktuar vetëm për dhjetë vjet pas drogës.