Si për të kuruar cystitis përgjithmonë

"Ndihmë kurë cystitis" - një kërkesë e tillë nuk fillon një hap në urolog dhe jo një temë në forumet e internetit. Kronike cystitis - një sëmundje shumë e fshehtë dhe e dhimbshme, ajo errësohet jetën e pesë gra.

A është e mundur për të kuruar cystitis përgjithmonë?


Si për të kuruar cystitis kronike të përsëritura vazhdimisht përgjithmonë? Sipas mjekëve pajtohen mbi këtë çështje: disa prej tyre besojnë se është e pamundur për të krejtësisht të kuruar cystitis, nga koha në kohë ai do të shfaqet gjatë gjithë jetës së një gruaje. Mjekët e tjerë argumentojnë se ende ekzistojnë skema të efektshme të trajtimit jo-kirurgjikale.

Si për të kuruar në mënyrë efektive cystitis?


Së pari, ai duhet të kuptohet qartë se cystitis - një sëmundje infektive, dhe trajtim parësor duhet të drejtohen në eliminimin e parazit. "Blind" trajtim cystitis për asnjë të mirë nuk do të rezultojë. Për këtë arsye pyetja: "Si për të kuruar cystitis përgjithmonë?" Përgjigja është gjithmonë e qartë - së pari është e nevojshme për të përcaktuar patogjen (dhe kjo do të kërkonte një studim të plotë dhe të plotë), dhe vetëm pastaj të përshkruajnë terapi të përshtatshme. Masa komplekse diagnostikuese të nevojshme në vijim:


 • Të bëjë një inspektim të plotë: urinalysis, e gjakut komplet, kulturës e urinës për të përcaktuar sensibilitet antibiotik, kompleks testuar për IST (infeksioneve, sëmundjeve seksualisht të transmetueshme) dhe infeksione jo-specifike (mëllenjë dhe si).

 • Gratë që identifikuara SST, terapia me antibiotikë janë pastaj edhe një herë të bëjë testet e kontrollit.

 • Çdo ndryshim në urinë, prania e anomalive në smears gjakut nga vagina treguar një kauzë cystitis mundshme.

 • Sondazhi i plotë i Laura dhe dentisti, ka raste kur grykët bakterial ose grykët kronike provokojnë rifillimi cystitis.

 • Bëni ultratinguj e fshikëz, veshkave dhe organeve pelvike.

 • Në rastin e cystitis kronike afat-gjatë për të përcaktuar shkallën e dëmtimit të mureve të fshikëzës bëjë cystoscopy.


 • Çfarë mund te kuroje cystitis akute?


  Subjekt i trajtimit me kohë të saktë të cystitis akute mund të eliminojnë formën më akute të probabilitetit të tranzicionit në një sëmundje kronike. Mund të vetë-shërim cystitis akute? Jo, kjo është prerogativë e mjekut. Por një vizitë në urolog mund të lehtësojë gjendjen e tyre. Për këtë ju do të duhet:


 • dhimbje të drogës antispasmodic, për shembull, nuk ka-spa;

 • dozë të vetme të drogës antibiotik quajtur Monural gjatë natës;

 • Ngrohjes ngrohta mes këmbëve (nuk e vënë një jastëk të ngrohjes në barkun tuaj!).


 • Pas lehtësojë analiza dhe kthimin e shtetit për të vizituar një mjek për të përcaktuar shkakun dhe qëllimin e terapisë duhur.

  Si për të kuruar pilula cystitis?


  Si, me atë që do të thotë mund te kuroje cystitis?, Pyetur shpesh nga femrat. Farmakologji moderne na ofron një shumë të drogave të ndryshme. Trajtimi regjim efektiv cystitis përfshijnë:


 • Droga Antibacterial (antibiotikët) spektrin e gjerë.

 • Uroseptics (antiseptik përdorur për të trajtimin e infeksioneve urinare) origjinën sintetike ose bimore.

 • Droga imune (funksion reduktuar e sistemit imunitar).

 • Probiotics (reduktuara gut dhe të vaginës).

 • Futje pikë-pikë Kursi (vetëm nëse është e nevojshme).

 • Medikamente të tjera dhe trajtimet (droga për mbështetje të mëlçisë - hepatoprotectors kur Candida cystitis - drogë antifungal dhe kështu me radhë D..).


 • Trajtimi kirurgjik i cystitis

  Për fat të keq, në praktikë, nuk është gjithmonë e mundur për të kuruar tableta cystitis. Në rastin e cystitis intersticiale kur ka lezione serioze muskujve fibrave fshikëz pothuajse gjithmonë kërkon kirurgji. Operacioni është e nevojshme edhe në rastet e hypermobility uretral (coitus-varur cystitis) dhe afërsisë parregull ngushtë të uretrës në vaginë. Por një abuzim i tillë është zakonisht mjaft e rrallë dhe janë të vendosur në krye mjeku.