Si funksionon cystitis në gratë

Cystitis - infeksion fshikëz, e karakterizuar nga urinim i shpeshtë dhimbshme. Hendeku mes kërkojnë tualet mund të jetë deri në 5 minuta. Shumica inflamacion fshikëz prek gratë, për shkak të strukturës së tij anatomike. Në mënyrë tipike, manifestimi i cystitis në gratë ndodh menjëherë.

Shkaqet pezmatimi i fshikëzës mund të jenë:


 • prania e infeksioneve të caktuara;

 • hipotermi;

 • Urological transferuar, sëmundjet gjinekologjike;

 • dështimi higjienën intime siç duhet;

 • dobësimin e imunitetit, stresi dhe kështu me radhë.


 • Si funksionon cystitis në femra?  Cystitis është një akute dhe kronike. Në formën akute shpesh ka dhimbje kur prerja fushatën në tualet, vështirësi urinimi, ndonjëherë të përziera me gjak. Gjithashtu në dispozicion janë ethe, nauze, vjellje, urina mund të jetë e re. Me trajtimin në kohë të simptomat e cystitis janë 2-3 ditë.
  Megjithatë, në qoftë se forma akute e cystitis dolikuvaty jo, ajo do të shkojë në kronike. Manifestimi i cystitis kronike janë më pak të ndritshme. Shpesh kjo formë e sëmundjes janë të fshehur sëmundjet më të rënda infektive.

  Ka pasur shenja të cystitis - çfarë të bëni?

  Sapo shenjat e para të cystitis, është e rëndësishme që të dorëzohen mjekun. Mjeku do shtupë nga vagina dhe uretrës për të përcaktuar nëse i pranishëm në bakteret infektive. Shfaqja e cystitis infektive mund në uretrës inflamacion, veshkave, organeve gjenitale dhe sëmundjeve të tjera. Në këtë rast, sëmundja mund të shërohet vetëm eliminimin e inflamacionit.

  Rezultatet më të mira në trajtimin e cystitis arrihet me një qasje të integruar: antibiotikë, terapi anti-inflamator dhe për të forcuar imunitetin. Trajtimi më parë është filluar sëmundje, aq më shpejt dhe më lehtë shërohet.