Cystitis patogjeneza, foto klinike

Kjo sëmundje shpesh vuajnë nga kati femra. Në mënyrë tipike, kjo është për shkak të anatomike, strukturës topografike dhe vendndodhjen e fshikëzës urinare, dhe traktin gjenital. Cystitis janë akute dhe kronike, infektive dhe origjina jo-infektive (dmth kimike, toksike, alergjik, drogës, etj) Staphylococcus, Escherichia coli, Streptococcus, Proteus, Chlamydia, viruset, Mycoplasma janë patogjene më të shpeshta të kësaj sëmundjeje. Cystitis, patogjeneza, bakteret në fshikëz mund të merrni në disa mënyra - domethënë, duke u ngjitur, që është infeksion i uretrës në fshikëz. Ndonjëherë kjo metodë quhet infeksion urethral. Zbritëse rrugën - kur është infeksion merr në fshikëz me një ose dy veshkat përflakur (shpesh në fazën aktive); lymphogenous (me legenit ngjitur) dhe hematogjene (nga e largëta Foci) mënyra. Nga faktorë predispozues që mund të provokojnë cystitis përfshijnë: trauma fshikëz mukozale, çrregullime hormonale, pezëm venoz në legen, hipotermi, beriberi, viruset. Mënyra Gematogennyj paraqitja e cystitis zakonisht të vendosur menjëherë pas infeksionit ose prania e purulent fokus në trupin e njeriut. Sigurisht, kjo është rruga më e zakonshme e infektimit të të tjerëve. Në femrat ka një marrëdhënie të drejtpërdrejtë midis organeve limfatike seksuale dhe fshikëz. Sepse pas asaj sëmundje të tilla si endometritis dhe parametrit - infeksion që shkaktojnë këto sëmundje mund të provokojë cystitis.

Cystitis është e ndarë edhe në fillore dhe të mesme (në tumore dhe gurë). Në mënyrë të përsëritur provuar faktin se mukoza fshikëzës ka një rezistencë të lartë ndaj infeksionit. Prandaj, për cystitis ishte fillimisht të jetë një nga faktorët predispozues. Ruajtjen e një infeksion fshikëz ndodh rrjedhën e trazuar të urinës gjatë urinimit. Vini re se në disa raste cystitis mund të jetë i vetmi simptomë e sëmundjeve të tilla si urolithiasis, pyelonephritis. Kur cystitis fshikëz Mukoza bëhet edematous, hyperemic, kjo mund të duket infiltrime. Kur inflamacion merr një sfond të zgjatur, procesi shkon në submucosa ku ka një shtresë trashje shënuar duket infiltrimi purulent, rrit ënjtje, peels epitelit. Në raste të rënda të shtresës shqetësuar muskujve të fshikëzës, ku ka nekrozë. Mukusit bëhet lirshme, duket formimin cistike dhe gjakderdhje kokrrizimin. Foto klinike: në këtë sëmundje ka dhimbje të forta djegie natyrën gjatë urinimit; shpesh duhet të kërkojnë në tualet për zbrazjes fshikëz. Nëse cystitis natyrës infektuese, atëherë ka simptoma të tilla si ethe, të dridhura, dhimbje në projektimin e poshtme të barkut, prapa ose të përhershëm. Gjithashtu vërehet rrezatim e dhimbje në anus, perineum dhe kokën e penisit. Prekje në fshikëz shënoi një dhimbje të mprehtë, dhe gjymtyrë të ulët refleks i pacientit mund të bëj gju. Në raste të rënda, nuk është pamja e gjakut pas urinimit. Në studimin e kthen piuri urinës dhe hematuria. Urinës turbullt, ka një erë të pakëndshme. Në artikullin Patogjeneza e cystitis. Kur simptomat e listuara më sipër sigurisht që duhet të shihni një mjek, i cili, pas marrjes së historisë, ekzaminimi dhe rezultateve diagnostikuese emërojë trajtim kompetent efektiv.