Cystitis pas seksit

Në marrëdhënie normale seksuale gruaja nuk duhet të sjellë siklet të sistemit urinar. Por ndonjëherë pas çdo marrëdhënie seksuale të grave pas 1-2 ditë fillon cystitis: urinim i shpeshtë, dhimbje ose ka fije të forta pas saj, ka ndryshime në urinë. Nëse cystitis, e cila fillon pas ndryshimit të partnerit seksual, dhe jo çdo akt seksual mund të shoqërohet me infeksione, sëmundje seksualisht të transmetueshme (siç urethritis gonorrheal dhe cystitis), përkeqësim të simptomat e cystitis çdo herë pas seksit shpesh lidhet vend jonormal nga uretrës në femra.

Cystitis fillon pas seksit - Shkaqet


Në vend normal jashtë uretrës gjatë penisit seksit shtyn të mbylljes dhe parandalimin hyrje në uretrës dhe fshikëzës së baktereve. Por kur uretrës është e vendosur thellë në vaginë gjatë seksit, atëherë ajo është e hapur (gaping) dhe penisi shtyn përmbajtjen e mikroorganizmave lëvizje në vaginë dhe uretrës, duke punuar mbi llojin pompë. Kjo ndodh kur vazhdimisht gaping uretrës pa marrë parasysh vendndodhjen e saj.
Dhe për shkak se vagina është e vendosur në afërsi të rektumit, madje edhe me higjienën personale, E. coli nga rektumit mund të ende të marrë në lëkurë dhe mukozës dhe, zyyanyy uretrës - fshikëz. Sepse pothuajse çdo takim seksual mund të përfundojë inflamacion në fshikëz.

Dhe për këtë arsye cystitis vërejtur rrallë pas seksit oral. Pas cystitis seksi anal është e mundur, në qoftë se pas futjes së penisit në zorrën e trashë dhe pastaj futet në vaginë, si dhe marrjen e microflora të ndryshme në vaginë, duke përfshirë infeksionet, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, mund të çojë në depërtimit të uretrës edhe kur vendndodhjen e saj normale.
Faktorët që kontribuojnë në inflamacion - thatë traktin gjenital gjatë raportit seksual, dëmtimi vaginale mukozës, sidomos në hyrje të uretrës. Por, kundër sfondit të çrregullimit menstrual ose pas cystitis mund të jetë simptomë e tërthortë e shtatzënisë (kur ndryshimet hormonale rindërtimi metabolizmin që mund të shkaktojnë shfaqjen e kripërave në urinë menjëherë pas ovulimit dhe konceptimit - cystitis është i lidhur me acarim).

Simptomet e cystitis
Nëse cystitis lidhur me marrëdhënie seksuale, simptomat e para shfaqen brenda 2 ditëve pas seksit. Kjo dhimbje e ndryshme intensiteti, ndjenjë të vazhdueshme të mbushjes së fshikëzës, dhimbje gjatë urinimit bark të ulët, kërkojnë të shpeshta të urinoj me një izoluar pak me urinë, simptomat e zakonshme e dehjes.

Cystitis pas seksit - çfarë të bëni?


Ne hëngrëm në shqyrtimin e gruas u gjet gaping dhe vendosi parregull uretrës, dhe simptomat cystitis shfaqen pas çdo akti seksual dhe zhduken pas trajtimit për një kohë shumë të shkurtër, e cila pengon jetën normale seksuale të grave, trajtimi në këtë rast mund edhe të jetë operativ. Për të eliminuar anomali kirurgji transpozimi përdorur uretrës - lëvizin atë me mundësi vazhdimi për të vendosur vendndodhjen e saj normale.

Nëse nuk anomalitë e uretrës për të trajtuar cystitis përdoren antibiotikët (fluoroquinolones, Cephalosporins, penicilinat semisynthetic), nëse është e nevojshme - derivatet imidazole, antifungals nitrofurans marrë të dy partnerët.
Përveç kësaj, duke përdorur fizioterapi apo ngrohje jastëk në bark të ulët, Vaskë nxehtë ulur me bimor teas, anti-inflamator bimor, të cilat kanë anti-inflamator pronave në sistemin urinar, dietë përmban ushqime që irritojë fshikëzës.

Gjithashtu nuk rekomandohet që të ketë marrëdhënie seksuale para përfundimit të trajtimit, për të shmangur lëndimet gjatë aktit, është e këshillueshme për të zbrazët fshikëz para dhe pas intimitetit dhe të respektojë higjienë të mirë personale me të dy partnerët.