Cystitis pas intimitetit - Shkaqet

Shumë u përball me simptomat e pakëndshme të shkaktuara nga cystitis. Për disa arsye inflamacion të fshikëzës mund të ndodhë pas intimitetit, dhe ky është shpjegimi. Shkaku i cystitis pas seksit konsiderohet foci natyrore të afërsisë infeksionit në hapjen e jashtme të uretrës. Dhe bakteret nga zorrët ose vaginë mund të bien në uretrës.
Faktorë të favorshme
Tani të përpiqemi për të kuptuar pse pas seksit fillon cystitis, dhe që kontribuojnë në këtë. Shkaku më i zakonshëm i cystitis pas raportit seksual është dëmtimi i epitelit të hapjes së jashtme të uretrës. Kjo është veçanërisht e vërtetë pas marrëdhënies së parë seksuale (cystitis defloratsiynyy). Por në qoftë se simptomat përsëritet vazhdimisht dhe antibiotikët nuk kanë gjithmonë të ndihmojnë, ju duhet të konsideroni arsye të tjera pse cystitis ndodh pas seksit:


  • Karakteristika anatomike lidhur me vendndodhjen e anomali login uretrës. Kjo mund të ashtuquajtura "vahynalyzatsyya uretrës." Kjo është hyrja në uretrës hap shumë afër hyrje të vaginës. Kjo krijon kushte të favorshme për zgjidhjen e patogjeneve të traktit urinar.

  • Një tjetër tipar i strukturës anatomike - një uretrës gjerë. Dhe gjatë marrëdhënieve gaping hyrje të uretrës. Dhe patogjene nga zonat fqinje të lehtë "shtyrë" në uretrës, dhe pastaj të shkoni në fshikëz.

  • Arsyeja "vahynalyzatsyy" mund të jenë mbetjet e cipës së virgjërisë. Në këtë pikë, mund të ketë spikes. Dhe në këtë rast shkaku cystitis pas seksit është se spikes gjatë marrëdhënieve të zhvendosur dhe do të forcojë një ind okolouretralnыe dhe uretrës.

  • Një tjetër arsye që shpjegon se pse ajo është e cystitis pas seksit është e infeksioneve. Patogjen mund të infektojnë jo vetëm organet gjenitale, por edhe të kolonizuar uretrës. Më vonë hyn në fshikëz, duke shkaktuar cystitis.

  • Rritja mukozale kanate rreth hyrjes së uretrës. Përmes akumulimin e mukusit dhe sekrecionet vaginale, vende të tilla janë një burim i mirë i infeksionit.


  • Trajtimit
    Para së gjithash, për të eliminuar shkaqet që e ka shkaktuar inflamacion pas intimitetit, aplikoni trajtim me antibiotikë e cystitis. Gjithashtu trajtimi i rëndësishëm lidhur me sëmundjet inflamatore të organeve gjenitale.
    Në "uretrës vahynalyzatsyy" trajtim kirurgjik. Operacioni i nevojshëm i cili përfshin korrigjimin e karakteristika anatomike. Kjo eliminon rifillimi.