Cystitis intimitet pas - trajtimit

Shumë gra ballafaqohen me problemin e cystitis. Ndonjëherë ajo mund të shkaktohet nga hipotermi dhe intimiteti seksual ndonjëherë.
Ekziston edhe një term "cystitis muajin e mjaltit", ose me fjalë të tjera, cystitis postcoital.

Simptomet e cystitis që ndodh pas intimitetit


Shenjat e këtij lloji të inflamacionit të fshikëzës është një thirrje të shpeshta për të zbrazët fshikëz, dhimbje dhe djegie gjatë urinimit. Urina mund të marrë pjesë në rënie e gjakut.
Sëmundja është përkeqësuar orë pas marrëdhënies seksuale apo të nesërmen. Nëse një grua është përballur ndonjëherë cystitis shkaktuara nga intimitetit seksual, ai rregullisht do të shqetësojë atë nëse infektimi nuk trajtohet.

Si për të trajtuar cystitis postcoital?
Nëse pas shfaqen simptomat cystitis seksi, asistent gratë e para mund të bëhen ngrohës rregullt të jetë e bashkangjitur në bigëzim.
Gjatë trajtimit të mëpasëm të ashtuquajturit cystitis pas seksit duhet të kontaktojnë një urolog specialist, i cili do të emërojë kërkime të nevojshme, analiza dhe kulturën urinës, shpifje, ultratinguj e fshikëzës dhe veshkat, shqyrtimit gjinekologu.
Përgjithësisht, për trajtimin e cystitis që ndodh pas seksual, zbatohen antibiotik kohë në të cilën jetën seksuale duhet të ndërpritet. Pas trajtimit që ju mund të kthehet përsëri në lidhje me seksin, por kjo duhet të bëhet shumë kujdes, në përputhje me rregullat e higjienës.

Nëse shkaku i cystitis është postkoytalnoho vend i gabuar i uretrës, ajo mund të aplikohet për trajtim kirurgjik, e cila mund të jetë një metodë alternative pas çdo marrëdhënie seksuale doza të ulëta të antibiotikëve.
Parandalimi i cystitis postkoytalnoho
Masat parandaluese janë:

  • trajtimi i infeksioneve seksualisht të transmetueshme;

  • pajtueshmërinë me rregullat e higjienës intime;

  • shmangur acarim (p.sh. lubrifikant spermicidal);

  • kufizojnë pozicionet seksuale që mund të irritojë uretrës;

  • zbrazjes fshikëzës para seksit dhe pas;

  • forcimin lokale fshikëz imunitetit mukozale.