Cystitis muaj mjalti

Pak gjëra mund të kështu që errësojnë jetën seksuale të grave si muajin e mjaltit cystitis. Ose, i quajtur zakonisht më një sëmundje në praktikën mjekësore, cystitis postcoital ose cystitis pas seksit. Shkaku kryesor i muajit të mjaltit cystitis - marrëdhënie seksuale. Kjo ndodh për shkak të kësaj vështirësi për marrjen bakteret nga vaginë apo zorrët në uretrës, dhe pastaj, pothuajse asnjë - ndërhyrje në fshikëz.
Pajtohem, nuk është një situatë e këndshme, pasi sjell jo vetëm e dhimbshme, por edhe të çon në zhgënjim marrëdhëniet intime.


Muajin e mjaltit cystitis - SimptomatNatyra e manifestimit të sëmundjes është i ngjashëm me forma të tjera. Kjo është simptoma kryesore të muajit të mjaltit cystitis përfshijnë:

 • urinim dhimbje, veçanërisht në fund të procesit;

 • gjak të jetë e mundur në urinë;

 • dhimbje barku zakonisht rritet me fshikëzës mbushje;

 • gjatë rëndim ndjeu dobësi dhe gjendja e keqe, ethe të jetë e mundur.


 • Shenjat e inflamacionit të fshikëzës mund të ndodhë sa më shpejt që seksi apo disa ditë. Gjëja kryesore në këtë moment nuk ka filluar procesin, dhe menjëherë në dyshimin më të vogël të mjaltit cystitis, kërkojnë trajtim nga një specialist.


  Si për të trajtuar cystitis muajin e mjaltit?  Trajtimi muaj mjalti cystitis duhet të zgjidhet vetëm në mënyrë individuale si shkaqet pezmatimi i fshikëzës është vendosur në të vërtetë. Për shembull, në qoftë se u shkallëzua cystitis në një vajzë e re, mungesa e përvojës e të cilit, ose për shkak të përdorimit të pahijshme të kontraceptivëve travmuvalasya uretral mukozën, ajo është e mjaftueshme për të përdorur terapi me antibiotikë. Megjithatë, shkaku i cystitis mund të bëhet jo vetëm microflora patogjen, por edhe mjaft SST, në këtë rast trajtimi dhe diagnoza më e komplikuar, dhe mjeku i zgjedhur në varësi të patogjen.

  Trajtohen veçmas pacientët në të cilën jeta seksuale është e pamundur për shkak të anomalive anatomike.