Shkaqet e cystitis në gratë

Nëna Copyright ishte kur ndalohet të ulet në stol të ftohtë apo të insistuar në triko Po, ndoshta, mendon se shumica e grave janë të ballafaquar me cystitis. Dhe nga rruga, jo kaq pak. Statistikisht, ky sulm shkakton vuajtje çdo grua të tretë. Në përhapjen thotë të kësaj sëmundjeje shqetësimet shumë, nga cystitis ndodh. Ata të cilët dëshirojnë për të shmangur këtë sëmundje duhet të dini se pse nuk cystitis dhe si për të shmangur atë.
Cystitis quajtur sëmundje, e cila rezulton në inflamacion të rreshtim të fshikëzës. Normalisht, inflamacion ndodh kur ka infeksion. Infeksioni, nga ana tjetër, zhvillon, në qoftë se të pranishëm patogjeneve - kërpudhave, baktereve, viruseve. Vuajnë nga kjo sëmundje shpesh gratë me arsye fiziologjike - uretrës e tyre është më e shkurtër dhe më gjerë.


Cystitis - Shkaqet dhe simptomat  • Shkaku më i zakonshëm i cystitis është Infeksionet urogjenitale neprolikovani ose nedolikovani (të tilla si klamidia, mykoplazmat, ureaplasma, gardnerellas). Infeksion edhe shkaku i cystitis janë seksualisht të transmetueshme gjenitale (Trichomonas). Jo likuyuchys, patogjene të marrë në fshikëz dhe eventualisht të infektuar me lengjet vaginale ndezur Mukoza e saj. Cystitis infektive duket nga bakteret e ndryshme - Staphylococcus, E. coli, Enterococcus. Kjo mund të ndodhë gjatë mungesës së zgjatur të urinimit, kur infeksioni merr në fshikëz.

  • Ndonjëherë shkaku i cystitis është podmyvaniya gabuar kështu që bakteret mund të depërtojnë në këtë trup dhe rektumit. Nëse një grua pielonefrit, infeksioni është kryer në fshikëz përmes urinës aktual.

  • Në disa raste cystitis është shkaktuar nga infeksioni i zjarrit nga legen - minber, grykët, vlon.

  • Sa për cystitis joinfektive, shkaku i sëmundjes mund të jetë dridhura banal. Ndonjëherë ajo promerznuty, i ulur në një vend të ftohtë pak se një orë për të fituar cystitis.

  • Për më tepër, shkaku i cystitis në gratë mund të deflowering, zhvirgjerim është kur uretrës merr microflora parë vaginale. Cystitis shfaqet dhe kur trupi është i dobësuar nga mungesa e vitaminave dhe lodhje.

  • Njerëzit të cilët çojnë një cystitis ulur jetese nuk është e rrallë.

  • Në disa raste, pezmatimi i fshikëzës ndodh per abuzim djegëse dhe ushqim kripur. Në rast të cystitis duhet të lajmërojnë urinim i shpeshtë në mënyrë të drejtë dhe të dhimbshme, dhe një ndjenjë të vazhdueshme të tërësinë e fshikëzës. Erë e mundshme të urinës. Për shembull, në qoftë se sëmundja është shkaktuar gardnerellas, simptoma kryesore është erë dyshimtë.

  • Ndonjëherë gjatë urinimit cystitis shoqëruar nga gjaku. Kjo formë e sëmundjes quhet cystitis hemorragjike. Gjaku del nga fakti se fshikëz përflakur Mukoza ekspozuar enët e gjakut. Në hemorragjike shkaqet cystitis janë zakonisht infeksion, kimikate helmimi. Kjo formë e cystitis shoqëruar me ethe, dhimbje në fund të barkut, udhëtime shumë të dhimbshme në tualet.


  • Nëse vëreni këto simptoma në vijim menjëherë të shihni një specialist i cili do të përcaktojë shkaqet e cystitis dhe përshkruajnë trajtim të duhur. Ky problem mund të zgjidhin dy mjekët: gjinekologun dhe urolog. Dhe, sigurisht, nuk është vetë. Pills që ndihmuan gjithashtu fqinjin tënd, jo domosdoshmërisht kurë cystitis tuaj. Mos harroni cystitis nedolikovanyy mund të çojë në komplikacione të ndryshme.