Cystitis Postcoital

Në mesin e masave të përgjithshme të popullsisë të gjerë ka një mendim se shkaku cystitis - pezmatimi i fshikëzës është hipotermi banale. Megjithatë, ngrirjes është vetëm një shkas për sëmundje akute, shkaku cystitis e vërtetë - është një infeksion që merr në fshikëz. Shpesh sëmundja është pasojë e pakëndshme seksualisht aktive. Në këtë rast, është e cystitis postkoytalnom.

Cystitis PostcoitalCystitis, e cila ndodh menjëherë ose brenda disa ditë pas raportit seksual, i quajtur postcoital shpesh ndodh në gratë, për shkak të strukturës së veçantë anatomike.

Shkaqet e cystitis pas seksit disa prej tyre:

 • anomalitë në strukturën e organeve urogjenitale (kompensuar hapjen e jashtme të uretrës, lëvizshmëria urethral);

 • Shkelja e rregullave të higjienës (seksi veçanërisht e rrezikshme alternative oral dhe vaginale);

 • sëmundjet që transmetohen gjatë intimitet;

 • keqpërdorimi i kontraceptivëve dhe sasi e pamjaftueshme e lubrifikant mund të plagosë Mukoza, duke krijuar kushte të favorshme për një rritje aktive bakteriale;

 • bakteret nga hyrja e penisit në vaginë, si rezultat i shkeljeve të microflora vaginale me zhvillimin e mundshëm të inflamacionit dhe të infeksionit në fshikëz. • Cystitis Postcoital - simptomat dhe trajtimi  Simptomat tipike të cystitis postkoytalnoho nuk janë të ndryshme nga llojet e tjera të sëmundjes janë:

 • urinim i shpeshtë dhe e dhimbshme;

 • dhimbje në bark;

 • ethe, gjendja e keqe e përgjithshme. • Parimi themelor i trajtimit të cystitis postkoytalnoho - përdorimi i antibiotikëve, si droga dhe restaurimin e microflora normale vaginale. Nëse shkaku cystitis - Struktura urogjenital patologji, kirurgji është përdorur për të rregulluar pozicionin e uretrës.


  Postcoital cystitis - Parandalimi  Duke pasur parasysh faktin se seksi - një pjesë integrale e grave moderne, problemi i cystitis pas seksit ka nevojë për vëmendje të veçantë.
  Për të parandaluar ndodhjen e postkoytalnoho cystitis e nevojshme për të përcaktuar shkakun e saktë të paraqitjes së tij, dhe të ndërtimit në atë për të kryer masa parandaluese. Rekomandime të përgjithshme në lidhje me sa më poshtë:

 • sigurojë asnjë sëmundjeve ngjitëse seksuale;

 • higjienën personale;

 • Përpiquni të shmangni dëmtimin dhe mukozale acarim;

 • fshikëz sporozhnyayte para dhe pas seksit;

 • Qasja përgjegjës për zgjedhjen e partnerit seksual;

 • shihni mjekun tuaj për të sunduar nga uretrës gabuar vendndodhjen.