Chloramphenicol me cystitis

Chloramphenicol është një mirë-krijuar drogë në trajtimin e cystitis.
Kjo është një antibiotikët të mira mjekësi, antibiotik të spektrit të mëdha që në mënyrë efektive mund të pengojnë agjentëve të ndryshme të infeksionet e traktit urinar.
Prandaj chloramphenicol shpesh të përshkruara për trajtimin e formave akute e cystitis dhe forma kronike.

Si për të marrë chloramphenicol në cystitis?


Në emërimin dozen e nevojshme është marrë në moshën e llogarisë dhe sëmundje. Bëhu dozë veçanërisht të kujdesshëm të zgjedhur për fëmijë - me përjashtim të moshës dhe fazë e sëmundjes, gjithashtu merr parasysh peshën e fëmijës.

Në mënyrë tipike, chloramphenicol nga cystitis jepet ne formen e tabletave. Edhe pse në disa raste, mund të përdoren administrimin intravenoz.
Merrni medikamente kanë nevojë për një gjysmë ore para ngrënies ose një orë pas.
Vetë përdorimi i papranueshëm i drogës. Vetë-mjekim mund të çojë në efekte të ndryshme anësore dhe përkeqësimin e gjendjes së përgjithshme të pacientit.
Në gratë marrin chloramphenicol në cystitis, ulur thithjen e folate dhe hekuri. Ju gjithashtu duhet të marrin në konsideratë se drogës zvogëlon efektin e hormoneve.

Contraindication
Më mirë të heqë dorë duke marrë ilaçe në qoftë se ka një shkelje të veshkave, mëlçisë dhe sistemin kardiovaskular. Ju gjithashtu nuk mund të përdorë sëmundjeve të lëkurës fungale chloramphenicol, psoriaza, ekzema. Intolerancës individuale të drogës, shtatzënisë dhe laktacionit - arsye e mirë për të braktisur atë.
Mos harroni se në rast të simptomat e para të sëmundjes duhet të kërkoni ndihmë të kualifikuar për të shmangur komplikime të tilla si cystitis kronike ose pyelonephritis. Trajtimi në kohë dhe efektiv do të ndihmojë për të shpejt të kapërcyer sëmundje.