Cili është probabiliteti i gjetjes shtatzënë gjatë menstruacioneve

Ajo ka qenë prej kohësh vërejtur se liria seksuale nuk çon në shkrim e këndim seksuale. Vajzat ndonjëherë nuk dyshoj praktikuar seks gjatë menstruacioneve si shanset e gjetjes shtatzënë këto ditë. Megjithatë, në varësi të karakteristikave fiziologjike të organizmit, rregullsinë e ciklit menstrual, si dhe kohëzgjatjen e tyre dhe aftësinë për të devijojnë nga periudha normale ovulacionit e disa ditë.

Cikli menstrual: ditë të rrezikshme dhe të sigurt, kur ju mund të merrni shtatzënë
Nëse ju nuk mund ta bëjë pa seks edhe në ditët kritike, duhet të merren parasysh kur ndodh ovulacionit. Kjo është një fazë e shkurtër e oocyte maturimit që ndodh rreth mesit të ciklit menstrual. Me të qëndrueshme dhe të rregullta mujore të barabarta 28 ditësh, ovulacioni llogaritë për 13-15 ditë. Mundësia e gjetjes shtatzënë në muajin e në këtë rast është minimale, praktikisht e pamundur, pasi qëndrueshmërinë e spermës nuk i kalon disa ditë.

Në ciklin menstrual të shkurtër në 23-24 ditë, ditë e rrezikshme kur një vajzë mund të merrni shtatzënë gjatë menstruacioneve, ndodhin në 5 - 7 ditë muaji kur ovulacioni ka ndodhur në ditën e 11. Megjithatë, për të mbetur shtatzënë gjatë menstruacioneve është e vështirë, madje edhe në afat të shkurtër. Sidomos kur shkarkimit të rënda. Tashmë kushte shumë të pafavorshme në zhvillim në këtë moment për spermë, edhe pse tejet këmbëngulës. Prandaj, rrezikun e gjetjes shtatzënë gjatë menstruacioneve tepër teorik dhe jashtëzakonisht të rralla në praktikë.
Ndonjëherë, një grua pretendon se mund të merrni shtatzënë në muaj, në ditën e parë. Në fakt, në këtë rast, koncepti ishte ende gati dy javë, ovulacionit. Vetëm në fillim të gjakderdhjes shtatzënisë mund të ndodhë, e cila është e gabuar për menstruacioneve. Pra, pyetja "A mund ta merrni shtatzënë gjatë menstruacioneve ciklit menstrual të shkurtër?" Përgjigja është jo.


Kur probabiliteti i gjetjes shtatzënë gjatë menstruacioneve bëhet e vërtetë?
Ajo rezulton se menstruacioneve mund të merrni shtatzënë në qoftë se ka pasur një "spontane" ovulacionit. Një fenomen i rrallë, thelbi i së cilës qëndron në maturimin e jo një, por dy vezë gjatë ciklit. Shpesh, ovulacionit spontan ndodh në gratë e reja me orgazmë ndritshme. Në këtë pikë ka një rritje hormonal, duke shkaktuar prodhimin e dy vezë. Megjithatë, arsyeja për këtë aftësi mund të qëndrojnë në faktorëve të trashëgueshëm.
Edhe pse kuptohet dobët fenomen, mjekët janë të vetëdijshëm për këtë. Prandaj, gratë që kanë marrëdhënie seksuale gjatë menstruacioneve, rekomandojnë përdorimin e kontraceptivëve. Preferueshem, nëse kontraceptiv eshte perzgjedhur prezervativ. Kur duke e përdorur atë, duke marrë shtatzënë gjatë menstruacioneve është e mundur vetëm si rezultat i shpërthimit të kontracepsionit apo me përdorimin e gabuar të saj.

Përveç kësaj, gjatë menstruacioneve mitra është plagë e vazhdueshme të përgjakshme. Blood - një terren të mbarështimit për bakteret e madhe për të rriten. Përdorimi i kondomit mbrojtje ndaj shtatzënisë dhe zhvillimin e infeksioneve.
Nëse një grua mendon se koha nuk ka ardhur ende shtatzënisë, është më mirë që të mos angazhohen në seks të pambrojtur gjatë menstruacioneve. Nëse ovulacionit spontane çuar në konceptimin, ankthi dhe shtatzënia dyshim do të fillojë vetëm në mungesë të ciklit të ardhshëm menstrual. Në këtë pikë, fetusi tashmë do të jetë të paktën katër javë.