Si për të llogaritur gjatësinë e ciklit menstrual

Cikli Menstruatsyonnыy çdo grua thjesht individuale. Në disa, ajo zgjat 28 ditë, klasike, të tjerët - 30 apo edhe 35. Për më tepër, edhe në të njëjtën vajzë kalendarike të muajit mund të ndryshojnë. Le të përpiqemi të kuptojmë këtë çështje dhe për të kuptuar se si për të llogaritur ciklin menstrual.
E di se cikli juaj është i rëndësishëm, jo ​​vetëm për ata që duan të mbeten shtatzënë. Kjo është e dobishme për përkufizimin e "të rrezikshme" dhe "të sigurta" ditë, si edhe për të diagnostikuar dështimet ndryshme dhe shqetësime në sistemin riprodhues të femrës.

Si për të llogaritur gjatësinë e ciklit menstrual?


Pra, së pari të vendosë se çfarë është gjatësia (kohëzgjatja) cikli. Në fakt - ky është numri i ditëve në mes të periudhave të menstruacioneve.
Për të kuptuar më mirë se si për të llogaritur gjatësinë e ciklit menstrual, e konsiderojnë shembullin e mëposhtëm. Nëse keni filluar menstruacionet e mëparshme, të themi, 28 tetor, dhe herën tjetër hëna erdhi më 26 nëntor, atëherë cikli juaj është 30 ditë. Kështu, dita e parë e ciklit është data 2810 dhe e fundit - në 2511, si në 2611 tashmë fillimin e ciklit të ardhshëm.

Mbani në mend se gjatësia e më gjakderdhje absolutisht nuk ndikojnë në llogaritjen e kohëzgjatjes së ciklit. Nëse kohëzgjatja muaj ishte 3 ditë, 5 apo 7 - skema se si për të llogaritur ciklin menstruatsyonnыy ende mbetet e njëjtë.
Gjithashtu, gratë janë shpesh shtrohet pyetja, çfarë nëse hëna erdhi natën vonë - për të atribuojnë këtë ngjarje të ditëve të tanishme ose të ardhshme. Konsideruar gjerësisht në mesin e gjinekologë menduar se në këtë situatë dita e parë e ciklit të konsiderohet nesërmen kalendarik.

Në gjatësi, duhet të jetë në gjendje për të llogaritur ditën e ciklit menstrual. Mjekët përshkruajnë disa procedura (të vendosur pajisje intrauterine, shtojca ultratinguj, testet për hormonet) në ciklin e veçantë ditor.
Nëse keni nevojë për të parë një mjek, për shembull, në ditën e 3 pas ardhjes së menstruacioneve, ajo nuk duhet të neglizhohet. Dhe llogaritur kjo datë është shumë e thjeshtë, duke u fokusuar në skemën e përshkruar më sipër. Në këtë rast kjo ditë do të jetë 30 Tet - tre ditë pas fillimit aktual të menstruacioneve.
Lidhur me gjatësinë mesatare të ciklit menstrual, siç e dimë, gjithashtu, nuk është një gjë e tillë - ajo mund të llogaritet, duke e bërë shumën e disa cikleve dhe e ndarë atë në numrin e tyre.