Si për të numëruar ciklit menstruatsyonnыy - një shembull

Në vajzave të reja, fillimin e hershme të menstruacioneve, shpesh kanë vështirësi në të saktë llogaritur ciklin. Ndonjëherë ajo është aq e vështirë për të kuptuar se ne kemi nevojë për një shembull konkret se si ju duhet të konsideroni ciklit tuaj menstruatsyonnыy.
Çfarë është cikli menstrual dhe kohëzgjatja mesatare e saj që?
Për vajza të kuptuar se si për të numëruar ditët e ciklit menstrual, është e nevojshme që të fillojnë të kuptojnë se çfarë është ajo.
Cikli menstrual konsiderohet periudha kohore nga 1 ditë filloi mujore për periudhën 1 nesërmen. Çdo grua është e ndryshme dhe kjo mund të zgjasë 23-35 ditë. Në tij të zvogëlojë ose të rrisë flasim për zhvillimin e patologjisë.

Në çdo gruaje Gjinekologjike të shëndetshme, cikli menstrual zhvillohet në dy faza. Pra, nëse flasim për ciklin normal, e cila zgjat mesatarisht 28-32 ditë, çdo fazë ajo merr për 14-16 ditë.
Tipar i fazës së parë është se trupi është tani në mënyrë aktive duke u përgatitur për shtatzëni. Në kohën e përfundimit të saj, rreth 14-16 ditë, ovulacioni ndodh.
Faza e dytë është karakterizuar me formimin e korpus luteum, e cila në rastin e shtatzënisë, promovon ruajtjen e saj dhe zhvillimin normal të fetusit.

Si për të llogaritur ciklin e tyre menstrual?
Para se të filloni të besoni ciklin menstruatsyonnыy, ajo do të jetë e saktë që të ketë ditarin tuaj apo notebook. Është e nevojshme për disa muaj (deri në gjashtë muaj) festuar fillimin dhe fundin e menstruacioneve. Ju mund të kryejë llogaritje.
Para se të marrë në konsideratë gjatësinë e ciklit menstrual, ju duhet të saktë të identifikuar fillimin. Siç është përmendur tashmë, dita e parë e shkarkimit. Konsideroni këtë shembull: dy filluan numra mujore, dhe pas tyre - 30, pra gjatësinë e të gjithë ciklin e 28 ditë: 30-2 = 28.

Kështu, ditën e parë të periudhës së ardhshme duhet të jetë 31 ose 1 ditë të muajit, në varësi se si shumë ditë në një muaj të caktuar.